Μία έδρα στη Βουλή θα…στοιχίσει όπως όλα δείχνουν η πληθυσμιακή συρρίκνωση του Νομού Καρδίτσας όπως αυτή καταγράφηκε στην τελευταία απογραφή. Αν και η τελική εικόνα θα διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο όταν η ΕΛΣΤΑΤ δώσει τα τελικά και οριστικά στοιχεία, εκτιμήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συμπεριλαμβάνουν την Καρδίτσα στις εκλογικές περιφέρειες που χάνουν μία έδρα μετά την τελευταία απογραφή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ ο πληθυσμός της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ανέρχεται σε 106.698 κατοίκους έναντι των 113.544 το 2011.

Η απογραφή αλλάζει τα δεδομένα στον αριθμό των βουλευτών που θα εκλέξει στις επόμενες εκλογές κάθε περιφέρεια. Άλλες περιφέρειες βγαίνουν κερδισμένες καθώς θα εκπροσωπούνται στην επόμενη Βουλή από περισσότερους βουλευτές και άλλες χαμένες. Η τελική εικόνα θα διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο, όταν και η ΕΛΣΤΑΤ δώσει τα τελικά στοιχεία.

Η απογραφή του 2021 αλλάζει και τον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας καθώς οι εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»