Με υψηλό ποσοστό συμμετοχής η πρεμιέρα των πανελλαδικών για τα ΓΕΛ

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας άρχισαν χθες οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Στα εννέα εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας όλα κύλησαν ομαλά ενώ η πρώτη μέρα χαρακτηρίστηκε από το πολύ υψηλό, ποσοστό συμμετοχής στις εξετάσεις. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε στο “ΝΑ” ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κ. Ζαχαρής από τους 622 εγγεγραμμένους προσήλθαν προς εξέταση οι 596 δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 96%. Τα θέματα δόθηκαν στους υποψηφίους περίπου στις 8.50 το πρωί και μέχρι τις 12.15 το μεσημέρι είχαν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2024, η «σκυτάλη» περνά σήμερα, Σάββατο 1 Ιουνίου, στους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Επόμενη ημέρα εξέτασης για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι η ερχόμενη Τρίτη, 4 Ιουνίου, όπου θα διαγωνιστούν σε Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών & Ο.Π. Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).