Δράση πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Καρδιτσιωτών για τον καρκίνο του δέρματος (φωτο+βίντεο)

Ευκαιρία να ενημερωθούν για τον καρκίνο του δέρματος και να εξεταστούν δωρεάν από δερματολόγους είχαν σήμερα οι δημότες της Καρδίτσας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πρόκειται για μια προληπτική εξέταση σπίλων (ελιών) που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας στο πλαίσιο της εκστρατείας «ΔΕΡΜΑΪΟΣ» κατά του καρκίνου του δέρματος που έχει θεσπίσει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ).

Πρέσβειρα της προληπτικής ενημέρωσης και δράσης είναι η δις πρωταθλήτριας Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία «αγκαλιάζει» τη δράση ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, ενώ αποτελεί σημαντικό πρότυπο της κοινωνίας ως αθλήτρια που μπορεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με αυτό το θέμα υγείας.

Σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Νικόλαος Ρωτσιάμης, Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου και δερματολόγος στην ειδικότητα, ευχαρίστησε θερμά την πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση τόσο του Ιατρικού Συλλόγου, όσο και της Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, να αποτελέσει πρέσβειρα σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο. «Στόχος μας να περάσουμε το μήνυμα της πρόληψης κατά του καρκίνου σε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας γίνεται. Θεωρούμε τους αθλητές πολύ σημαντικό στοιχείο στην κοινωνία μας. Ένα από τα καλύτερα πρότυπα και γενικότερα για τους νέους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους δερματολόγους μας, οι οποίοι αν και ιδιώτες προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να είναι εδώ και να εξετάζουν τον κόσμο. Δίχως τη συμμετοχή τους δεν θα μπορούσε η δράση να πραγματοποιηθεί», συμπλήρωσε.

Με τη σειρά της, η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, δήλωσε ο Μάιος είναι ο μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος, ευχαριστώντας τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, αλλά και τον Πανελλήνιο, που την θέσπισαν πρέσβειρα της δράσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Τέλιος, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας για τη δράση αυτή, ώστε να ενημερώσουν τον κόσμο για τον καρκίνο του δέρματος. «Το Μάιο όντως αρχίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες με περισσότερη ηλιοφάνεια, ο οποίος ήλιος είναι επιβλαβής για το δέρμα», πρόσθεσε.