Φ. Σαχινίδης για Ευρωεκλογές: «Ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ για ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση, βήμα για τις επόμενες εθνικές εκλογές» (φωτο)

Κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες και σε όλους τους Έλληνες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις ερχόμενες ευρωεκλογές απηύθυνε χθες το απόγευμα από την Καρδίτσα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο κ. Σαχινίδης πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Κιέριον» στην Καρδίτσα. Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή προλόγισε ο πρώην Βουλευτής Καρδίτσας και Υφυπουργός κ. Ντίνος Ρόβλιας.

Συνοδευόμενος από τον κ. Ρόβλια και τοπικά στελέχη του κόμματος, ο κ. Σαχινίδης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τα γραφεία του «Νέου Αγώνα». Οι κ.κ. Σαχινίδης και Ρόβλιας συνομίλησαν με τον εκδότη κ. Γιώργο Αλεξίου για τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μετά και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Σε δήλωσή του στον «Νέο γώνα» κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές, ώστε να εξασφαλίσουν μια θεσμική και ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ. Πρόσθεσε ότι το ρόλο αυτό δεν μπορεί να τον αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι το βήμα ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να καταθέσει το δικό του πρόγραμμα και όραμα για τη χώρα.

Ο στόχος, συνέχισε, είναι διπλός και το κόμμα επιδιώκει να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευρωβουλευτές ώστε να ενισχυθεί η παρουσία του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στην ομάδα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών. «Να μπορέσουμε να προωθήσουμε και τις απόψεις μας για την αλλαγή πορείας αλλά και να υπερασπιστούμε τις απόψεις της Ελλάδας στις μελλοντικές πολιτικές για την ΚΑΠ και τους πόρους συνοχής» είπε χαρακτηριστικά.
Σε δήλωσή του στην εφημερίδα, ο κ. Ντίνος Ρόβλιας, ανέφερε ότι οι Ευρωεκλογές έχουν διττό χαρακτήρα, αρχικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή και κατά δεύτερον μια αναφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

«Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική σκηνή οι πολίτες της Καρδίτσας και όλης της Ελλάδας πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα. Θα πρέπει να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση ότι υπάρχει μια σοβαρή αντιπολίτευση που είναι το ΠΑΣΟΚ. Και με τις προσπάθειες όλων μας σε αυτή τη φάση να βγει δεύτερο κόμμα και να βάλει τις προοπτικές αύριο να είναι στην εξουσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφερόμενος στη σημασία των Ευρωεκλογών, υπογράμμισε ότι όσα γίνονται στις Βρυξέλλες – όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουμε – αφορούν την καθημερινότητα όλων μας. «Αυτά που αποφασίζονται εκεί, μετά εφαρμόζονται και εδώ. Άρα πρέπει να στείλουμε ανθρώπους που ξέρουν ως Ευρωβουλευτές να διαπραγματευτούν, που γνωρίζουν τα θέματα για να τα αντιμετωπίσουν. Πρέπει να είναι πολιτικά έμπειροι και γνώστες των θεμάτων. Αυτό είναι το πλαίσιο όπως το βλέπω για αυτές τις Ευρωεκλογές», κατέληξε.