Επιτυχής η μουσική παράσταση στις «Μέρες Παράδοσης» - Τιμήθηκε η Αικ. Πολυμέρου - Καμηλάκη για την προσφορά της στον πολιτισμό (φωτο+video)

Για μια ακόμη χρονιά η μακροβιότερη πολιτιστική εκδήλωση «Μέρες Παράδοσης 2024» από το ΚΙΛΕ Απόλλων αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα του τόπου, η οποία ξεκίνησε απόψε με επιτυχημένη μουσική παράσταση, στην κατάμεστη αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον.

Πιο αναλυτικά, πριν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έλαβε χώρα τιμητικό αφιέρωμα στην Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, για την οποία πλούσια πορεία της μίλησε ο Ευάγγελος Καραμανές, Διευθυντής του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Τιμητική πλακέτα στην κ. Πολυμέρου – Καμηλάκη για την προσφορά της στον πολιτισμό, τη λαογραφία του τόπου απένειμε ο κ. Κώστας Τσιάρας, Βουλευτής Καρδίτσας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Από την πλευρά της, η κ. Πολυμέρου – Καμηλάκη μιλώντας για την πορεία της στάθηκε στα επιτυχή βήματα που έγιναν για τη λαογραφία, σε μια εποχή μετά το 80′ που είχε εγκαταλειφθεί. Η ίδια εστίασε στην έρευνα της λαογραφίας ώστε να αποτελέσει ξανά ένας τομέας αιχμής για τη χώρα, σε πολιτιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Στη μουσική παράσταση με τίτλο «Τραγουδώντας στα χνάρια των προγόνων μας» ανέβηκαν στη σκηνή τα εξής μουσικά σύνολα:

– Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα και   πέριξ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»

– Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας

Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού του Σωματείου Διάσωσης του Καραγκούνικου Λαϊκού Πολιτισμού «Η ΨΗΦΙΔΑ

– Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού του Χορευτικού Ομίλου Χουλιαράδων Ιωαννίνων

– Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του γνήσιου δημοτικού τραγουδιού, του χορού και της παράδοσης  «Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ»

– Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.