Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (φωτο)

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου Εθνικού ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί πλησίον του Ιερού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας, ένα μνημείο που φιλοτέχνησαν οι γλύπτες Βαγγέλης Ηλίας και Μιχάλης Μασούρας.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν με παρουσία, δεκάδων δημοτών, πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων φορέων, ένα έργο που έφερε εις πέρας ο Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Καρδίτσας «Ο ΜΩΡΙΑΣ» σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του Νομού, Βουλευτές της Καρδίτσας, με νυν και τέως Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχες, αλλά και με εταιρείες που ενήργησαν ως χορηγοί για την ολοκλήρωσή του.

Κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, τον λόγο πήρε αρχικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων του Νομού, κ. Δημήτρης Δήμου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι ένα όνειρο, μια υποχρέωση εκπληρώνεται απέναντι στην ιστορία και στο μεγάλο ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τονίζοντας ότι επιθυμία του Μακαριστού Κύριλλου υλοποιήθηκε. Από την πλευρά του, ο Παύλος Βησσαρίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, απήγγειλε απόσπασμα της βαρυσήμαντης ομιλίας του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα.

Στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο ο Διοικητής του ΚΕΣΝ, κ. Στέλιος Γαρίτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησιών «Ο Μωριάς», κ. Δημήτρης Δήμου, και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πελοποννησίων.

Μετά τα αποκαλυπτήρια τελέστη επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, ενώ αργότερα ακολούθησε εκδήλωση με την παράδοση τιμητικών πλακετών σε όσους βοήθησαν οικονομικά στην ολοκλήρωση του μνημείου, αλλά και σε όσους από τις περιφερειακές και τοπικές αρχές συνέβαλαν να προχωρήσει δίχως εμπόδια το έργο αυτό. Την επιμέλεια οργάνωσης όλης της εκδήλωσης ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία η κ. Χρυσούλα Βρόντου – Αθανασοπούλου, γραμματέας του Συλλόγου Πελοποννησίων του Νομού Καρδίτσας «Ο Μωριάς».

Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος, ταμίας του Συλλόγου Πελοποννησίων «Ο Μωριάς», ευχαρίστησε επώνυμους ή ανώνυμους που βοήθησαν οικονομικά σε χαλεπούς καιρούς από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους. Μάλιστα αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορική διαδρομή του Συλλόγου έως σήμερα, καθώς τα αποκαλυπτήρια του μνημείου συνοδεύονται με την ολοκλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, το μακρινό 1984.