Η Αναγέννηση σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πέρσι το καλοκαίρι καταγράφει ήδη μία δραστηριότητα διευθετώντας σημαντικά ζητήματα για την αγωνιστική της υπόστασης στη νέα σεζόν.

Με πρώτο και βασικότερο αυτό του προπονητή που πλέον έχει λήξει με την πρόσληψη και τη συνεργασία με τον Τίμο Καβακά που ανακοινώθηκε και επισήμως προχθές.

Ο 52χρονος κόουτς που έρχεται από την Καβάλα με την οποία διέγραψε μία πορεία πρωταθλητισμού που τελικά κατέληξε στην άνοδο στη super league 2, βρίσκεται στην Καρδίτσα και ήδη απ’ ό,τι πληροφορούμαστε έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με την διοίκηση να “χτίζει” την “επόμενη ημέρα” της ομάδας.

Σίγουρα δεν υπάρχουν εδώ μεγαλοστομίες, καθώς βρισκόμαστε σε μία συγκυρία όπου ο ιστορικός σύλλογος δοκίμασε την στεναχώρια του υποβιβασμού. Σε μία χρονιά που θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά κι όπως έχουμε γράψει ούκ ολίγες φορές με ομάδες που σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερες από τη δική μας.

Η πτώση όμως είναι ένα γεγονός που δεν αλλάζει ο,τι και να προσθέσουμε. Αυτό που μπορεί ν’ αλλάξει όμως είναι ο τρόπος που θα προσεγγίσει η ομάδα τη νέα σεζόν αποφεύγοντας λάθη την οδήγησαν στο πισωγύρισμα.

Ξεκίνησε καλά λύνοντας πολύ νωρίς το θέμα του προπονητή σε αντίθεση με την ίδια περίοδο πέρσι όπου είχε μπει σε ένα “τρυπάκι αναμονής” στην πρόταση που έκανε στον Παύλο Δερμιτζάκη για να καταλήξει τελικά ύστερα από αρκετό καιρό στον Γιώργο Τυριακίδη.

Ο Τίμος Καβακάς είναι ένας έμπειρος τεχνικός που έχει ήδη το στίγμα του και στη Γ’ Εθνική, αλλά και σε ανώτερες κατηγορίες και απ’ ο,τι διαπιστώνουμε από τις πρώτες κινήσεις που γίνονται έχει αρχίσει να ασχολείται επισταμένως με την ομάδα.

Χθες είχε επαφές για το προπονητήριο και την βάση της Αναγέννησης στην καθημερινότητα της προετοιμασίας, ενώ σιγά – σιγά θα μπουν επί τάπητος και τα ζητήματα στελέχωσης του ρόστερ.

ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ
Οι “κιτρινόμαυροι”, τρία χρονια πριν επανεμφανίζονταν στη Γ’ Εθνική, ύστερα από τη μεγάλη περιπέτεια της απόσυρσης και του υποβιβασμού στο τοπικό.

Στην εποχή μάλιστα του κορωνοϊού, όπου κανείς δεν ήξερε τι ξημερώνει και με χίλια δύο προβλήματα, με κλειστά για τον κόσμο γήπεδα, χάραξε μία πορεία πρωταθλητισμού.

Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το πως ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες (μέχρι και διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής είχαμε για πολλούς μήνες) και θριαμβευτικά επανήλθε στη super league 2, όντας η μοναδική ομάδα αήττητη σε όλη την κατηγορία.

Ακολούθησε μία σεζόν με τεράστιες προσδοκίες με εντυπωσιακές μεταγραφές και εξαιρετική πορεία, αλλά έπεσε πάνω στις στρεβλώσεις του συστήματος, στη διακοπή που είχαμε ξανά για τον κορωνοϊό και τελικά στην απώλεια της ανόδου.

Εκείνη η ομάδα, κατά τη γνώμη μας, άξιζε να είναι πρωταθλήτρια.
Φέτος ξαναμπαίνει σε μία διαδικασία επανεκκίνησης που ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσει στις ράγες της ανόδου!

Τίποτα δεν θα είναι εύκολο, τίποτα δεν θα είναι ίδιο με όσα επικρατούσαν πριν λίγα χρόνια, αλλά τίποτα δεν μπορεί να κόψει και το δρόμο της Αναγέννησης εφόσον αυτή “χτιστεί” σωστά, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος και στηριζόμενη από τον κόσμο της. Το τελευταίο είναι άκρως σημαντικός παράγοντας για το τι θ’ ακολουθήσει στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σίγουρα η ομάδα θα διατηρήσει δίπλα της και με ιδιαίτερη θέρμη τον πυρήνα των φιλάθλων της που δεν την εγκαταλείπουν ποτέ, ακόμη κι όταν έχει βρεθεί σε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις στην πολύχρονη διαδρομή της. Χρειάζεται όμως κάτι περισσότερο.

Οπως είπε και ο Τίμος Καβακάς (που έχει μνήμες από την παρουσία του στην Καρδίτσα και ως παίκτης αλλά γνωρίζει ταυτόχρονα και το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου) η Αναγέννηση είναι μία από τις λίγες ομάδες στην επαρχία που γεμίζει το γήπεδό της.

Αυτή την εικόνα ευελπιστούμε να ζήσουμε και στη χρονιά που θ’ ακολουθήσει όπου παρά την πικρή γεύση του υποβιβασμού, μπορεί να έχουμε ξανά μία προοπτική επανόδου με καλύτερες ακόμη προδιαγραφές.

Σε μία σεζόν που ο λαοφιλής σύλλογος θα συμπληρώσει 120 χρόνια ζωής…