Μαθητές του 2ου Γυμνασίου: Ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα αδέσποτα, ενημέρωση και προτάσεις για τη φροντίδα τους (φωτο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων πραγματοποίησαν δράση χθες μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας, ενημερώνοντας διερχόμενους δημότες= στην κεντρική πλατεία για την αξία της φροντίδας των ζώων που έχουν εγκαταλειφθεί.

Αξιοσημείωτες ήταν οι απαντήσεις μαθητών σε δηλώσεις τους στο «Νέο Αγώνα» όσον αφορά το μείζον θέμα των αδέσποτων, εστιάζοντας ορθά στις ευθύνες του ανθρώπου, τις επιπτώσεις προς τα ζώα, μα προπαντός πρότειναν τρόπους για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους. Συγκεκριμένα, τα παιδιά μίλησαν για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών, διότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι αποτελούν ζωντανές ψυχές και όχι μηχανές ή παιχνίδια.

«Παράλληλα, οι προτάσεις μας για την προστασία των αδέσποτων είναι οι δωρεές προς φιλοζωικές οργανώσεις, με απλές κινήσεις να προσφέρει φαγητό και νερό στα αδέσποτα της γειτονιάς, ιδίως τώρα που η θερμοκρασία είναι υψηλή.

Το κυριότερο από όλα όσοι έχουν κατοικίδια να μην τα εγκαταλείπουν, να είναι προετοιμασμένοι για την φροντίδα τους και να μην τα κρατά κανείς μόνο στα πρώτα τους χρόνια που είναι πιο γλυκά, με λιγότερες ανάγκες. Επίσης, ο τρόπος που πετάμε απορρίμματα στους κάδους, όπως γυαλιά, μπορεί να τραυματίσουν τα αδέσποτα, οπότε και σε αυτές τις ενέργειες απαιτεί μια προνοητικότητα από τον πολίτη», κατέληξαν.

Δ.Γ.