Σε φυσιολογικά επίπεδα η στάθμη των ποταμών στην Καρδίτσα - Δεν προέκυψαν περαιτέρω προβλήματα από την κακοκαιρία «Gori»

Σε καλά επίπεδα βρίσκεται η στάθμη των ποταμών του Ν. Καρδίτσας έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Gori», όπως ενημέρωσε σήμερα τον «Νέο Αγώνα» ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Τέλιος.

Νωρίτερα χθες μέχρι τις 12 το βράδυ τα φαινόμενα ήταν έντονα με πολύ υψηλά ποσοστά βροχής στην Καρδίτσα. Η σφοδρότητα του φαινομένου μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής ανησύχησε τους δημότες, καθώς δρόμοι και πεζόδρομοι πλημμύρισαν στην πόλη και προκάλεσαν προβληματισμό σε καταστηματάρχες, ιδιοκτήτες σπιτιών, στην κυκλοφορία γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο «Νέο Αγώνα» ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Τέλιος, ανέφερε ότι δεν προέκυψαν προβλήματα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η Περιφερειακή ενότητα και τα συνεργεία της βρίσκονταν σε επιφυλακή. «Η στάθμη των ποταμών είναι σε καλά επίπεδα, δεν έχει φθάσει στην ευρεία κοίτη τους το νερό, ενώ όλο το βράδυ επιβλέπαμε ώστε όπου χρειαστεί να επέμβουμε. Η βροχή γενικά χαρακτηρίζεται ποτιστική, που θα βοηθήσει στο υδατικό έλλειμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που καταγράφηκε χθες στην περιοχή της Καρδιτσομαγούλας (όπως ενημέρωσε ο Νέος Αγών) από τον όγκο των υδάτων που καταλήγουν στην περιοχή από την πόλη και συγκεκριμένα στον περιφερειακό, αντιμετωπίστηκε τελικά χωρίς δυσκολίες. Ο κ. Τέλιος σημείωσε ότι τα μηχανήματα καθαρισμού επενέβησαν στο σημείο απομακρύνοντας φερτά υλικά, περίπου στις 12 – 1 το βράδυ.