Στα 100 χιλιοστά έχει φθάσει το ύψος της βροχής στην Καρδίτσα - προβλήματα στην Καρδιτσομαγούλα(φωτο)

Σχεδόν τα 100 χιλιοστά (συγκεκριμένα 97,6) φθάνει λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Παρασκευής (19/4) η ποσότητα της βροχής που έχει πέσει περίπου σε ένα 8ωρο στην πόλη της Καρδίτσας με βάση τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου, διπλάσια από εκείνη που εκτιμούσαν οι μετεωρολόγοι και έδειχαν τα μετεωρολογικά συστήματα.

Όπως έγραψε και προηγούμενως (εδώ) ο Νέος Αγών, από τα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας “Gori” πλημμύρισαν γύρω στις 9 το βράδυ δρόμοι και διάφορα σημεία της Καρδίτσας, με την ένταση της βροχής να φθάνει για κάποια λεπτά τα 312 χιλιοστά/ ώρα! Μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να διακόψει τη διέλευση οχημάτων με δημότες να μεταφέρουν στον Νέο Αγώνα την αγανάκτησή τους αλλά και παράπονα για τα φρεάτια σε γειτονιές.


Με την πτώση της έντασης της βροχής, σταδιακά βελτιώθηκε η κατάσταση στα περισσότερα σημεία.

Από ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιο η στάθμη των ποταμών δεν εμπνέει ανησυχία.

Προβλήματα φαίνεται πως καταγράφονται στην περιοχή της Καρδιτσομαγούλας από τον όγκο των υδάτων που καταλήγουν στην περιοχή από την πόλη και συγκεκριμένα στον περιφερειακό (στο ύψος του Στορισμένου αλλα και έξω από την κοινότητα στη βορεια πλευρά).

Κάτοικοι σπιτιών στην άκρη της κοινότητας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σε ότι αφορά άλλες περιοχές του Νομού, στο Μουζάκι έχουν πέσει περί τα 48 χιλιοστά, στην Πεζούλα 47,6 στο Φύλλο 24 ενώ χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί σε μεγαλύτερα υψόμετρα (Τύμπανος κλπ) στα ορεινά του Ν. Καρδίτσας.