Δεν έδωσαν ούτε τσακιστό ευρώ στις ομάδες από τις οποίες θησαυρίζουν!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Οι μπαρμπουτιέρες (εξευγενισμένα ονομάζονται και “Στοιχηματικές Εταιρίες”), έχουν θησαυρίσει από τον αθλητισμό και ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο! Λειτουργούν οι περισσότερες δίχως κανέναν απολύτως έλεγχο γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι το νομικό πλαίσιο (μη γελάτε μιλάμε σοβαρά!) της πολιτείας, χωρίς άδεια και δεν πληρώνουν ούτε ευρώ εφορία στο δημόσιο!

Την ίδια στιγμή που ο καθημερινός Ελληνας θα φθάσει να πληρώσει και… ενοίκιο ζωής!!! Και τον αέρα που αναπνέει δηλαδή! Αυτά τα στοιχηματζήδικα ανθούν όπως είναι γνωστό περισσότερο εκεί που υπάρχει ανέχεια. Εκεί που μπορεί να γίνει το εμπόριο ελπίδας!

Είναι η κύρια αιτία εδώ και χρόνια που έχει χαθεί και το τελευταίο ψήγμα αξιοπιστίας που είχε απομείνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στη δεύτερη εθνική κατηγορία που αποτελεί τον σάκο του μπόξ όπου μπορεί να ξεσπάει ο κάθε πονεμένος, είτε δικαίως, είτε αδίκως!

Δεν είναι να καθίσει κανένα παράξενο αποτέλεσμα σε κάποιο αγώνα του εν λόγω πρωταθλήματος και αμέσως βγαίνει πόρισμα ότι είναι στημένος! Πριν από κάθε παιχνίδι, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν μονομερές ενδιαφέρον (δηλαδή θέλει βαθμούς η μία από τις δύο ομάδες), γίνεται μελέτη επί των ποσοστών που προκύπτουν από τα πονταρίσματα και αναλόγως εξάγεται το συμπέρασμα από το… λαό!!!

Ένας λαός που όταν αφήνει λίγο το σπορ της… χείρας με τα πέντε ορφανά, πιάνει το κινητό! Η μόνη του παρέμβαση στα πράγματα που αφορούν στην ίδια του τη ζωή είναι η παρακολούθηση με ανοιχτό το στόμα! Και μετά διαμαρτύρεται στο facebook, μεταξύ άλλων και για τη μη καθαρότητα του ποδοσφαίρου!!! Με λίγα λόγια πιασ’ το αυγό και κούρευτο!

Την ίδια στιγμή τα στοιχηματζήδικα εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο τα ονόματα των ομάδων που τα χρησιμοποιούν στα κουπόνια τους δίχως την άδειά τους και γεμίζουν τα ταμεία τους με εκατομμύρια! Σε χωρες δε όπως η δική μας μπανανία δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και δεν τηρούν ούτε καν τις συμφωνίες που κάνουν.

Όπως για παράδειγμα αυτή που εξήγγειλε με έμφαση το περασμένο καλοκαίρι ο υφυπουργός Αθλητισμού που αφορούσαν στην καταβολή ποσοστών στις ομάδες από τα κέρδη των παικτών! Προσέξτε, όχι από τα δικά τους αστρονομικά κέρδη, αλλά από τη φορολόγηση των κορόιδων που κερδίζουν που και που κανα δελτίο!!!

Ακόμη κι αυτό, όμως, δεν το τηρούν! Είναι τόσο τρομερή η εποπτεία της… άγρυπνης πολιτείας να εφαρμοστούν όσα εξαγγέλθηκαν που οι ομάδες ενώ φθάνουμε στον Ιούνιο κι αρχίζουν να… παχαίνουν οι μύγες, δεν έχουν πάρει τσακιστό ευρώ!

Σε λίγο μάλιστα θα πρέπει όσοι τις διοικούν, ν’ αρχίσουν να κάνουν τον σχεδιασμό και σοβαρές μεταγραφές γιατί πρέπει να ικανοποιήσουν και το… λαό! Διότι ο λαός είναι απαιτητικός! Δεν ανέχεται να βλέπει τις ομάδες του να παρακμάζουν, θέλει καλή μπάλα, θέλει παικταράδες, θέλει νίκες και τίτλους!!!

Α, να μην το ξεχάσουμε. Αυτός ο λαός ψηφίζει κιόλας…

——————-

«Ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, ασ’ τον λοιπόν να εξαπατηθεί»

Γάιος Πετρώνιος – Ρωμαίος συγγραφέας