Δεν γίνεται να μην έχει «χάπι εντ» αυτή η... «ταινία»!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην Καρδίτσα (το ζήσαμε μόνο με την Αναγέννηση σε κάποια πολύ μεγάλα ματς) με την διάθεση του κόσμου να βρεθεί στο γήπεδο για τον τελικό παραμονής με τον Ιωνικό!

Το Σάββατο το βράδυ στο μεγάλο κλειστό όχι μόνο δεν θα πέφτει “καρφίτσα”, αλλά πιθανότατα να μην χωρέσουμε και όλοι! Πάμε για ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών σε αγωνα οποιουδήποτε αθλήματος πέραν του ποδοσφαίρου!

Η εικόνα αυτή μάλιστα θα κάνει το γύρο της Ελλάδας μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης από το κρατικό κανάλι. Θα δουν όλοι τη δυναμική του αθλητικού κινήματος της Καρδίτσας, καθώς αυτό το παιχνίδι ξεχωρίζει απ’ όλη την αγωνιστική της basket league. Ακόμη κι απο εκείνα που αφορούν στις πρώτες θέσεις.

Όπως είναι φυσικό όλη αυτή την ατμόσφαιρα την εισπράττει η ομάδα και οι δείκτες… αδρεναλίνης έχουν χτυπήσει “κόκκινο”! Εδώ βέβαια είναι που χρειάζεται προσοχή και σωστή διαχείριση. Ο κόσμος θα δώσει τεράστια ώθηση, αλλά αυτό το στοιχείο της μεγάλης μαζικότητας δεν πρέπει να βαρύνει τους παίκτες.

Ούτως ή άλλως η πίεση που έχουν για το νικηφόρο αποτέλεσμα από την κρισιμότητα της αναμέτρησης είναι μεγάλη. Γι’ αυτό χρειάζεται και το σχετικό… χαλάρωμα! Η λεγόμενη αποφόρτιση! Όσοι παίξουν, δεν πρέπει να σκέφτονται τίποτα άλλο παρά μόνο πως θα βρεθούν σε καλή κατάσταση αγωνιστικά και πνευματικά την ώρα που θα γίνει το τζάμπολ.

Όλα τα υπόλοιπα αφορούν εμάς τους απ’ έξω! Το σκηνικό στην εξέδρα θα είναι το καταλληλότερο για να πάρει η ομάδα την ενέργεια που χρειάζεται και να χει αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα της έδρας. Η δουλειά όμως θα γίνει μέσα στο παρκέ από τα παιδιά του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αν παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν, αν είναι ήρεμοι με καθαρό μυαλό κι αν διοχετεύσουν το όποιο φυσιολογικό άγχος τους διακατέχει, με μαχητικότητα, πάθος και αυταπάρνηση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Αν βγαίνουν οι επιθετικές προσπάθειες, η παράταξη άμυνας την αμέσως επόμενη στιγμή πρέπει να είναι ατσάλινη! Αν δεν βγαίνουν, ακόμη περισσότερο! Να μην παίρνει ανάσα ο αντίπαλος! Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω στοιχεία και η αποφασιστικότητα θα γράψουν το σενάριο και την ιστορία αυτού του αγώνα!

Ο Ιωνικός με όλα αυτά τα αστεία που έχει κάνει στον σχεδιασμό του θέλει να σώσει την παρτίδα για να ξανακάνει τα ίδια του χρόνου! Μια ομάδα δίχως προοπτική. Δεν μιλάω για το όνομα που είναι σεβαστό, αλλά για τον τρόπο που διοικείται.

Το ακριβώς αντίθετο από το πνεύμα που επικρατεί στον ΑΣΚ. Δύο κόσμοι, λοιπόν, συναντώνται το Σάββατο. Η διψασμένη, αδικημένη και στερημένη επαρχία και οι… περίεργοι των Αθηνών!

Μια αγνή πεντακάθαρη και συλλογική προσπάθεια με εκατοντάδες παιδιά στις ακαδημίες (ΦΩΤΟ), απέναντι σε ένα σύνολο με φέσια, ασυνέπεια, που εξυπηρετεί μόνον κάποιους νταλαβερτζήδες!

Ε, δεν γίνεται να μην έχει “χάπι εντ” αυτή η… “ταινία”! Το θέλει κι ο “θεός του μπάσκετ”…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ο ΑΣΚ σε όλη αυτή την σχεδόν δεκαετή διαδρομή του από τα… παραπήγματα της ΕΣΚΑΘ μέχρι το έπος της ανόδου στη basket league (που ακόμη δεν το χουμε συνειδητοποιήσει στο 100%) έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική παράδοση στους “τελικούς” που έκριναν τις χρονιές!

Τα πήρε!
Όλα τα ιδιαίτερα και μεγάλα παιχνίδια που θα του έδιναν άνοδο από τη Γ’ και τη Β’ Εθνική, παραμονή ή συμμετοχή στα play off της Α2, καθώς και τον τίτλο του πρωταθλητή πέρσι, τα πήρε!!! Έρχεται στο μυαλό έντονα εκείνο το επικό ματς στο παλιό κλειστό με τον Ερμή Αγιάς (88-83) στις 30 Απριλίου του 2017, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Στον τελικό!
Είχε κριθεί τότε η άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία που ήταν κάτι το… ασύλληπτο για τα τότε δεδομένα του Καρδιτσιώτικου μπάσκετ! Εκλεισε η σεζόν με γιορτή. Οπως και πέρσι στο μεγάλο ματς με τον Τρίτωνα. Μ’ αυτά και μ’ αυτά φθάσαμε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου…

«Όλα είναι θεωρητικώς ακατόρθωτα μέχρι να γίνουν»

Ρόμπερντ Χενλάιν – Αμερικανός συγγραφέας