Δεν θα είναι υποψήφιος ξανά ο Κώστας Καραμανλής

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε προς αποφυγήν… παρεξηγήσεων ότι στηρίζει την κυβέρνηση και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε με σεβασμό και αγάπη στον κόσμο της και σε όλους τους Έλληνες.

Ειδικότερα στη δήλωση του ο κ. Καραμανλής αναφέρει: “Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής στάθμιζε εδώ και καιρό τις αποφάσεις του και σε κάθε περίπτωση σκόπευε να ανακοινώσει τι θα πράξει πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει την παράταξη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τα σενάρια πως ο κ. Καραμανλής ενδεχομένως να μην είναι ξανά υποψήφιος είχαν κυκλοφορήσει εδώ και δύο χρόνια. Τότε το Μαξίμου φερόταν να προτιμούσε και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, δηλαδή και ο Αντώνης Σαμαράς, να αποσυρόταν και να μην είναι στην επόμενη Βουλή.