ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε όλα τα γήπεδα που φιλοξένησαν αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, υπήρχαν απινιδωτές! Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από καταβολής, κάτι που είναι μια κατάκτηση των ίδιων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών!

Εκείνων δηλαδή που δεν σταμάτησαν στα ευχολόγια μετά το θάνατο του Ηλία Μπρέλλα, αλλά ανέλαβαν δράση, συντονίστηκαν και πίεσαν με απαιτητικό και διεκδικητικό πνεύμα για τα αυτονόητα!

Το τοπίο διαφοροποιήθηκε προς το καλύτερο μέσα σε έναν μόλις μήνα! Κι όσοι σπεύσουν να πουν “ελα μωρε και με το που μπήκαν απινιδωτές τι έγινε, λύσαμε το πρόβλημα;”, είναι απλώς εκτός τόπου και χρόνου. Εδώ το ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με τον εξοπλισμό των γηπέδων με το συγκεκριμένο ιατρικό εξάρτημα η χρησιμότητα του οποίου έχει αναδειχθεί με τις τοποθετήσεις των ειδικών.

Εδώ έχουμε να κάνουμε κυρίως με μια πανηγυρική επιβεβαίωση πως όταν αγωνίζεσαι, διεκδικείς και δεν μένεις απαθής αποδεχόμενος μοιρολατρικά τη μιζέρια πάντα κερδίζεις κάτι. Ετσι προχωράει μπροστά ο κόσμος…

Αυτό είναι και όλο το νόημα της υπόθεσης. Η διεκδίκηση για τη βελτίωση των συνθηκών. Διαπιστώνουμε βέβαια με έκπληξη, ότι αυτή η κινητοποίηση των ποδοσφαιριστών, αντί να αγκαλιαστεί, να απλωθεί και να δυναμώσει από φορείς και παράγοντες, προκάλεσε ενόχληση, ακόμη και διάθεση αποδόμησης η οποία μάλιστα στοχεύει σε πρόσωπα!

Προφανώς αυτό έγινε γιατί ασκήθηκε κριτική. Και πως θα μπορούσε δηλαδή να συμβεί αλλιώς; Δεν πρέπει να υφίσταται κριτική για το αίσχος που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό σ’ ο,τι αφορά και το ζήτημα των ελλείψεων ιατρικού εξοπλισμού;

Τι έπρεπε να κάνουμε; Να πεθαίνει κόσμος, να σφυρίζουμε αδιάφορα και να πηγαίνουμε παρακάτω; Δεν έπρεπε να αναδειχθεί η διαχρονική αδιαφορία της ΕΠΟ αλλά και της πολιτείας, που ενώ διαχειρίζονται αμέτρητο δημόσιο χρήμα, έριχνε ο ένας τις ευθύνες στον άλλον; Να λέμε “μπράβο” στους φορείς για τη γύμνια και να τα βάλουμε μ’ αυτούς που διεκδικούν τα αυτονόητα;

Να δεχτούμε ως φυσιολογικό να πέφτουν τα ευρώ βροχή (από το υστέρημα των ερασιτεχνών σωματείων) για παρατηρηλίκια και ντιβερλίγκες παραγόντων και ανέφικτο το 2023 να τοποθετηθεί στα γήπεδα ένα μηχάνημα που κοστίζει από 800 ευρώ και το οποίο μπορεί να σώσει ζωές;

Να σοβαρευτούμε. Και κάτι προς τον αγαπητό συντάκτη της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΠΣΚ. Ο έλεγχος στους φορείς εξουσίας από τους δημοσιογράφους δεν είναι δικαίωμά τους, αλλά υποχρέωσή τους! Διότι αν απουσιάζει η κριτική κι έχουμε μόνο γλύκες και “αβάντες” κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της… Δανιμαρκίας!

Γούστο θα χει να σταματήσουμε να σχολιάζουμε και να αποδεχόμαστε αμάσητα ακόμη και να πεθαίνουν νέοι στα γήπεδα! Να μη χαλάμε, δηλαδή την ησυχία! Να κρατάμε ενός λεπτού σιγή και να ξεμπερδεύουμε!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Όταν γράφουμε για σταθερούς απινιδωτές δεν εννοούμε να τους… βιδώσουν στα γήπεδα! Εννοούμε να έχει η κάθε ομάδα, τον δικό της υπ’ ευθύνη της ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί – αν χρειαστεί – και στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα.

Στην κερκίδα
Μιλάμε για απλά πράγματα κι όχι για ταξίδια με… διαστημόπλοια! Μιλάμε για τα στοιχειώδη που μάλιστα δεν κοστίζουν πολύ! Ας μην πετάμε, λοιπόν, τη μπάλα στην κερκίδα που κι απ’ αυτές δεν έχουμε και πολλές στην περιοχή!!!

Σε λίγες ημέρες…
Όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά, μέσα σε λίγες ημέρες το πρόβλημα κάλυψης των γηπέδων με απινιδωτές λύθηκε! Λίγο ανασκουμπώθηκαν οι Δήμοι και είδαμε άμεσα αποτελέσματα. Ας αφήσουμε, λοιπόν, το “κυνήγι μαγισσών”, ας πατήσουμε στα θετικά κι ας βελτιώσουμε κι άλλο την κατάσταση. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι εδώ. Αντίπαλος είναι μόνο ο “ωχ αδερφισμός”!

Το… αυτοδιοίκητο

Το καταπληκτικότερο όλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΠΣΚ είναι η φράση: “Μακριά η πολιτική από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου”!!! Το διαβάσαμε και… ανατριχιάσαμε! Καθόλου δεν μπλέκουν οι παράγοντες της ΕΠΟ και των Ενώσεων με τα πολιτικά και τα κομματικά! Aπα πα πα!

Μια ματιά να ρίξει κανείς μόνο στις εκλογές που κάνουν κατά καιρούς και θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Ούτε πολιτικοί, ούτε κόμματα, ούτε διάφοροι άλλοι νταλαβερτζήδες μπερδεύονται σ’ αυτές τις διαδικασίες που είναι… μνημεία δημοκρατικότητας και διαφάνειας!

Αυτοί, όλοι, λοιπόν, θα βγουν να πουν οτι μια αυθόρμητη κίνηση ποδοσφαιριστών για να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη για την υγεία τους, έχει πολιτικά κίνητρα. Ναι, επιτέλους οι μάσκες έπεσαν!  Πάνε να πάρουν την… κυβέρνηση οι άτιμοι οι ποδοσφαιριστές!

———————-

«Για να βρεις ποιος σε εξουσιάζει, απλώς σκέψου ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις»

Βολταίρος – Γάλλος φιλόσοφος