Υπάρχουν αγρότες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν ρευστότητα να αγοράσουν σπόρους και λιπάσματα ή να βάλουν πετρέλαιο, ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό» ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας.

Οι αποζημιώσεις ακόμη εκκρεμούν και οι συνδεδεμένες έχουν καθυστερήσει ενώ ο κίνδυνος να μείνουν ακαλλιέργητα χιλιάδες χωράφια εξαιτίας των ζημιών στις αρδευτικές υποδομές είναι μεγάλος. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τζέλλα θα επιφέρει νέο βαρύτατο χτύπημα στο εισόδημα των αγροτών.

Την ίδια ώρα η πτώση που σημειώνεται στις τιμές του βαμβακιού στέλνει δυσοίωνα μηνύματα, με τον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ να υπογραμμίζει τη σημασία του αιτήματος που έχει διαχρονικά το αγροτικό κίνημα για κατώτατες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα επαρκές εισόδημα στον αγροτικό κόσμο.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο εντείνει μετά τις πλημμύρες την ερήμωση της υπαίθρου για την οποία φωνάζουν εδώ και χρόνια οι αγροτικοί σύλλογοι.

Μπορεί λοιπόν να μην υπάρχει ρευστό ούτε για σπόρους, αλλά την ίδια ώρα το κράτος έχει αποστείλει στους αγρότες και συνολικότερα στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Παλαμά τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια τους. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, πλημμυροπαθείς των οποίων οι οικίες πήραν 1,5-2 μέτρα νερό καλούνται να καταβάλλουν το χαράτσι, ενώ τα μπιλιετάκια έχουν καταφθάσει ακόμη και σε πλημμυροπαθείς των οποίων οικίες έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινες» ή «κόκκινες»!

Η συγκεκριμένη εξελίξη εύλογα έχει προκαλέσει οργή στις τάξεις των δημοτών που θεωρούν απαράδεκτες της ενέργειες της κυβέρνησης. Ο κ. Τζέλλας καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης λέγοντας ότι άλλα έλεγε τις πρώτες ημέρες μετά τις πλημμύρες και άλλα πράττει τώρα, ενώ κάλεσε τους Βουλευτές του Νομού να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε οι δημότες στις πλημμυρόπληκτες περιοχές να απαλλαγούν από την καταβολή του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Κ.Π.