Παρέμβαση για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κάνουν ο Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνουν τα εξής: «Ως δημοτική αρχή και μέλη του δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την εγκατάσταση μηχανημάτων έργων, για εργασίες εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα Άγραφα.

Η εταιρία χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες, από Δασαρχείο, Υπουργείο και Δήμους προέβη παράνομα στην εγκατάσταση των μηχανημάτων έργων.

Είναι έτοιμη να επέμβει παράνομα στη Φύση και το Περιβάλλον των Αγράφων, χωρίς να έχει καταθέσει ουσιαστική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, δεδομένα, στη συμπεριφορά του φλύσχη των Αγράφων, μετά τις τεράστιες επεμβάσεις στη Φύση και τις καταστροφικές επεμβάσεις που αυτές θα έχουν στο Περιβάλλον. Φυσικά σε καμία περίπτωση η ύπαρξη
όλων αυτών των «επίπλαστων» εγκρίσεων δεν θα διαφοροποιούσε τη στάση και τη θέση μας απέναντι στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, και αυτό διότι με τρόπο παράνομο και ανήθικο παραδίδει δημόσια γη και την ενέργεια σε ιδιώτες την ίδια ώρα που η Δ.Ε.Η. προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν.

Καταδικάζουμε την παρουσία ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα και Καρδίτσας, καθώς και ανδρών ΜΑΤ στην περιοχή μας με στόχο την προστασία της εταιρίας που είναι παράνομη. Καταδικάζουμε επίσης και τη στάση τους, με την οποία αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σε κατοίκους και αιρετούς της περιοχής σε σχέση με την παρουσία τους εκεί, σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Η Ελληνική Αστυνομία όφειλε να ζητήσει τις σχετικές άδειες και όχι να κάνει πλάτες στην
εταιρία.

Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την αποχώρηση της δημοτικής
παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία επικαλέστηκε «ζητήματα διαδικαστικά», αποφεύγοντας να αναλάβει τις ευθύνες της.

Προσυπογράφουμε τις νομικές και άλλες ενέργειες που κάνουν οι φορείς Καρδίτσας και Ευρυτανίας για την άμεση αναστολή των εργασιών και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τη Νομιμότητα και την προστασία του Τόπου μας με κάθε μέσο.

Νάνος Παναγιώτης, δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα
Ξηροφώτου Βασιλική, αντιδήμαρχος
Θέος Απόστολος, αντιδήμαρχος
Σκόνδρας Δημήτρης,εντεταλμένος σύμβουλος ΔΕ Πλαστήρα
Τσιαμαντάς Στέφανος, εντεταλμένος σύμβουλος ΔΕ Νευρόπολης
Στεργιόπουλος Θωμάς, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Μπουραζάς Πέτρος, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Ελευθερίου Βασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος
Ποδηματά Γιάννα, Δημοτικός Σύμβουλος.