Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας, ενέκρινε την παραχώρηση μίας αίθουσας του δημοτικού σχολείου Ξυνονερίου στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) για την διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ενήλικες του χωριού.

Ήταν μια προσπάθεια του προέδρου κ. Δημήτρη Φουστανά σε συνεργασία με τον δήμο Καρδίτσας, έτσι ώστε οι κάτοικοι του χωριού, να μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία μάλιστα έχουν δρομολογηθεί.

Η αρχή θα γίνει με το σεμινάριο παραδοσιακών χορών το οποίο θα αρχίσει σε λίγες ημέρες σε συνεργασία με την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Σοφία Παπαχρήστου.

«Δημιουργούμε ένα μικρό “πνευματικό κέντρο” στο Ξυνονερι, ανάβοντας ξανά τα φώτα του σχολείου μας και δίνοντας “φως” επιμόρφωσης στους κατοίκους του χωριού! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχό μας κ.Τσιάκο Βασίλη, στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κόντο Θωμά, στον εισηγητή του θέματος κ.Τέλη Σπάνια, στον χωριανό μας αντιδήμαρχο κ. Αντωνιου Σωτήρη για την άψογη τοποθέτηση – αιτιολογηση για την σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης και φυσικά όλους τους δημοτικούς συμβούλους» τόνισε σε σχετική δήλωση ο Πρόεδρος του Ξυνονερίου κ. Φουστανάς.

Ο κ. Δημήτρης Φουστανάς