Θετική, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», είναι η εισήγηση του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) προς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δικαστήριο που ως γνωστόν αναμένεται να συνεδριάσει στις 15 Φεβρουάριου προκειμένου να εξετάσει την αίτηση αναστολής των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου κατά της απόφασης της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, που έβαζε «λουκέτο» στο Δημοτικό και στο Λύκειο των ιστορικών, ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.

Οι αυτοψίες κλιμακίων αξιολογητών – ελεγκτών του ΕΟΠΠΕΠ, τον περασμένο Δεκέμβριο στο σχολικό συγκρότημα της Καρδίτσης, είχαν ως αποτέλεσμα τις θετικές εισηγήσεις του Δ.Σ. του ελεγκτικού φορέα του Υπουργείου Παιδείας δρομολογώντας επί ουσίας θετικές εξελίξεις για την τρέχουσα σχολική χρονιά συμβάλλοντας έτσι στην εύθυμη λειτουργία των δύο σχολείων που το περασμένο διάστημα βρέθηκαν στα πρόθυρα λουκέτου. Αφού, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, ακόμη και σε μια αρνητική εξέλιξη, επί της Αίτησης Ακύρωσή, μια αρνητική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου θα εκδοθεί αφότου λήξει το τρέχον σχολικό έτος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, καταρχήν να καταθέσει εμπρόθεσμα και άρτιο φάκελο και να προετοιμαστεί ομαλά η νέα σχολική χρονιά.

Οι θετικές εισηγήσεις του ΕΟΠΠΕΠ αναμένεται να ανακουφίσουν τους συνολικά χιλιάδες γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, οι κινητοποιήσει των οποίων συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάδειξη του προβλήματος ασκώντας πολιτική πίεση στο κυβερνών κόμμα, την ώρα που τοπική Διεύθυνση Εκπαίδευσης απαιτούσε από την ΕΛ.ΑΣ. την άμεση εκτέλεση της απόφασης, να σφραγιστεί δηλαδή το σχολείο, αλλά και να… αποκαθηλωθούν οι πινακίδες.

Οι αυτοψίες του ΕΟΠΠΕΠ στις 10 Δεκεμβρίου 2022 δικαιώνουν την αρχική θέση της Διεύθυνσης των Εκπαιδευτηρίων που επέμενε στην ανάγκη επανελέγχου δικαιολογητικών και αυτοψίας στον χώρο όπως δικαίωσε επίσης και τον έντονο δικαστικό αγώνα των Εκπαιδευτηρίων προκειμένου τα δύο σχολεία να παραμείνουν σε λειτουργία, με δεδομένο ότι η πρώτη δικαστική απόφαση εκδόθηκε ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη το τρέχον σχολικό έτος.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

(Βαγγέλης Κακάρας)