Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες, Με υψηλό αίσθημα ευθύνης επέλεξα τη σημερινή πανηγυρική ημέρα της Αγίας Παρασκευής πολιούχου της πόλης των Σοφάδων, να σας ανακοινώσω την πρόθεση μου να διεκδικήσω στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές τη θέση του Δημάρχου Σοφάδων.

Όλοι γνωρίζετε την πορεία μου, επαγγελματική και προσωπική, την ενασχόληση μου με τα κοινά, κυρίως στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και μπορείτε να με κρίνετε χωρίς την “συνδρομή” καλοθελητών, ανήθικων, συκοφαντών, επαγγελματιών του ψεύδους και λασπολόγων.

Με αυτή μου την ανακοίνωση θέλω να βάλω ένα τέλος στον πόλεμο που δέχομαι αναίτια τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα, ειδικά από τη στιγμή που κυκλοφόρησε ανεπίσημα η υποψηφιότητα μου για τη θέση του Δημάρχου. Όλοι γνωρίζετε την πορεία μου στην ενασχόλησή μου με τα κοινά, δη με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλη μου τη ζωή έμαθα να πορεύομαι το δρόμο της ειλικρίνειας και του αγώνα, της δημιουργίας και της σύνεσης, του δικαίου και της ανάπτυξης!!

Πάντα σας κοίταζα και θα σας κοιτώ στα μάτια, πάντα ήμουν και θα είμαι δίπλα σας, πάντα ζούσα και θα ζω στον τόπο που γεννήθηκα στον τόπο που αγάπησα, στον τόπο που επένδυσα!! Με τα κοινά ασχολήθηκα από μαθητής, το έτος 1994 ήμουν ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος, μετέπειτα νομαρχιακός σύμβουλος μέχρι το έτος 2006, στη συνέχεια έριξα όλες μου τις δυνάμεις στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών μου. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το έτος 2019, μετά από επίμονη παρότρυνση του νυν δημάρχου, έθεσα υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, εκλέχτηκα ξανά και ανέλαβα ως θέση ευθύνης από επιλογή μου πρόεδρος στα Λουτρά Σμοκόβου, μιας υπερχρεωμένης και πολύπαθης δημοτικής εταιρείας με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του μοναδικού τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας.

Η πορεία προδιαγραφόταν λαμπρή, ο covid-19, ο Ιανός και …. ο δήμαρχος όμως, είχαν διαφορετική άποψη!! Ο χαρακτήρας μου δεν άφηνε περιθώρια να συνεχίσω, εκεί που με υποσκάπτουν, παραιτήθηκα, αλλά πρώτα ο Θεός, θα επανέλθω. Δεν θα αναφερθώ σήμερα σε συγκεκριμένα γεγονότα, θα έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας για να γίνει αυτή η παράθεση στοιχείων, θα αναφερθώ όμως στο όραμα μου και στους στόχους τους δικούς μου και της ομάδας μου, θα γυρίσουμε οριστικά τη σελίδα και ο Δήμος Σοφάδων θα μπει στην πρώτη κατηγορία του χάρτη της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, εκεί που πραγματικά αξίζει.

Είμαστε ένας Δήμος στο κέντρο του κάμπου, με αγροτική κυρίως παραγωγή αλλά παράλληλα με ένα ορεινό όγκο, απαράμιλλης ομορφιάς, με μια λίμνη Σμοκόβου, με ιαματικά λουτρά υψηλής ποιότητας. Για τους λόγους αυτούς δύναται να υπάρξει μια ευκαιρία δίπλα στην αγροτική παραγωγή να ανθίσει ο τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο ιαματικός τουρισμός.

Σας διαβεβαιώ και σας υπόσχομαι, όπως 56 χρόνια τώρα αυτό τον τόπο τον αγάπησα, τον αγαπώ και θα τον υπηρετήσω ώστε να γίνει ένας Δήμος πρότυπο, ένας Δήμος σύγχρονος, ένας Δήμος που θα είναι στο μέλλον σημείο αναφοράς!! Οι αναπτυξιακές δυνατότητες είναι τεράστιες, αρκεί να υπάρχει θέληση και δύναμη. Στην ομάδα μου υπάρχουν οι άνθρωποι που ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα!!

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΡ.ΚΑΤΣΗΣ Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σοφάδων