«Κάτω τα χέρια από τη Λ. Πλαστήρα, όχι αιολικά στην Καζάρμα» διαμηνύει ο Δήμος
Λ. Πλαστήρα εκφράζοντας τη στήριξη του στις διήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνουν φορείς και σύλλογοι.

«Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σταθερός στις αποφάσεις του για την ματαίωση εγκατάστασης αιολικών στα Άγραφα, χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις συλλόγων και φορέων που υπερασπίζονται την ακεραιότητα των βουνών, ειδικά τώρα επάνω από την Λίμνη Πλαστήρα» αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση και προσθέτει: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τις εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο (18-19 Μαΐου) και μαζί διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας για την επιχειρούμενη καταστροφή του Περιβάλλοντος.

Οι ανεμογεννήτριες επάνω από την Λίμνη Πλαστήρα συνιστούν περιβαλλοντικό έγκλημα, τραυματίζουν ανεπανόρθωτα την ομορφιά και την αισθητική του τοπίου, ακυρώνουν την προσπάθεια ανάπτυξης, υποθηκεύουν το μέλλον των σημερινών και επόμενων γενεών.

Η Λίμνη Πλαστήρα δίνει δεκαετίες τώρα, τεράστιες ποσότητες πράσινης ενέργειας και συνεπώς δεν έχει νόημα εδώ να μπούνε ανεμογεννήτριες που μόνο προβλήματα θα προκαλέσουν. Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και όλοι οι δήμοι της Καρδίτσας είναι αντίθετοι στα αιολικά αυτά και έχουμε προσφύγει δικαστικά.

Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν και συμμετέχουν: Το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Καρδίτσα στο Παυσίλυπο και πορεία στο κέντρο της Καρδίτσας. Την ίδια μέρα στις 8.30 μμ στο Πετρίλο Αργιθέας θα γίνει προβολή του ντοκυμαντέρ «Ο Αίολος στα Άγραφα», ενώ στην Κερασιά της Λίμνης Πλαστήρα μουσική εκδήλωση.

Την Κυριακή, στις 11 π.μ., συγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο Βλασίου Αργιθέας και πεζοπορική ανάβαση, στην κορυφή της Καζάρμας.

Καλούμε τους δημότες μας και του πολίτες της Καρδίτσας, να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κάθε κυβερνητική και κρατική κατεύθυνση που εμπλέκεται στις αδειοδοτήσεις και την νομιμοποίηση του επιχειρούμενου εγκλήματος. Καλούμε για ακόμη μία φορά τους βουλευτές του νομού, τους υπουργούς της Θεσσαλίας, την ΠΕΔ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις κρατικές υπηρεσίες να απαιτήσουν την ακύρωση του έργου. Η Καζάρμα θα παραμείνει ελεύθερο βουνό, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πάρκο βιομηχανικό».