Για 12η συνεχή χρονιά, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των τμημάτων Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής (Π.Σ.Φ.Κ.) της IVSA Greece ( International Veterinary Students Association), το τριήμερο Παρασκευή 17 με Κυριακή 19 Μαΐου 2024 με το πάρτι του συνεδρίου να προγραμματίζεται για το Σάββατο 18 Μαΐου με έναρξη στις 10 μ.μ. στην Κτηνιατρική σχολή του Π.Θ.

Η I.V.S.A. (International Veterinary Students Association) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο φοιτητών κτηνιατρικής που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο το κόσμο -μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα- και ασχολείται με οτιδήποτε σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την Κτηνιατρική επιστήμη με μία από τις μεγαλύτερες δράσεις της IVSA Greece αποτελεί το Π.Σ.Φ.Κ.

Από το πρώτο συνέδριο, το Π.Σ.Φ.Κ. αποτελεί μια ετήσια αφορμή για πανελλήνια συνάντηση φοιτητών Κτηνιατρικής και λειτουργεί ως ένα φόρουμ διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, δίνοντας τη δυνατότητα στις φοιτήτριες και τους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες και το ερευνητικό τους έργο.

Φέτος, το 12ο ΠΣΦΚ θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη της Καρδίτσας.