Την αναγκαιότητα ονοματοθεσίας οδών και χώρων του Δήμου Σοφάδων σύμφωνα με το

από 14-02-2025 πρακτικό της γνωμοδοτικής επιτροπής ενέρκινε το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων. Συγκεκριμένα μετά από αιτήσεις δημοτών ενέκρινε:

Στη Δ.Κ. Σοφάδων
– Προτομή του Κρόκου Σωτήριου επί ανδραγαθήματος τιμής ένεκεν επί της πλατείας Αθηνάς. Ήταν Σοφαδίτης (1914-1948), από τους πρώτους που επιστρατεύτηκαν στις 28-10-1940 και πολέμησε ως πολυβολητής στο ύψωμα της Τρεμπεσίνας (θέση Τρία Αυγά), με επιτυχία όπου παρασημοφορήθηκε με το αριστείον ανδρείας από το Διοικητή του τάγματος. Στον Εμφύλιο πόλεμο αρνήθηκε να πάρει όπλο λέγοντας «εγώ πολέμησα στην Αλβανία για την πατρίδα μου, δεν μπορώ να γυρίσω τώρα το όπλο εναντίον της». Τοποθετήθηκε χωρίς όπλο σαν βοηθός σε φούρνο της μονάδας του. Το Μάρτιο του 1948 σκοτώθηκε από βλήμα όλμου.

-Προτείνεται το Πνευματικό Κέντρο να ονομαστεί σε Πνευματικό κέντρο Δημάρχου Δαμψαρά Νικολάου (στην οδό Ανθέων 24). Ηταν δημότης και κάτοικος Σοφάδων – δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Σοφάδων επί σειρά ετών (1-6-1975 έως 31-12-1989). Τίμησε την πόλη Σοφάδων με έργα επί ημερών του (διανοίξεις οδών, κατασκευή κοινωφελών κτιρίων).

-Προτείνεται η αίθουσα Γυμναστηρίου του 1ου ΤΕΕ-ΕΠΑΛ Σοφάδων να ονομαστεί Γυμναστήριο – Δημουλάς Ηλία. Εν ζωή συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γυμναστής. Διετέλεσε Δ/ντης του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Σοφάδων (1990-1993) όπου με ενέργειες του βοήθησε στη νέα σχολική μονάδα, όπου βρίσκεται σήμερα.

-Ονομασία οδού σε Μητροπολίτου Δοσιθέο. Στη Δυτική επέκταση και στο ΟΤ 204 υπάρχει ΚΧ όπου και το ΚΑΕΚ 221330131005. Δοσίθεος Παναγιωτίδης (1762-1842) καταγόμενος από Σοφάδες, διετέλεσε Μητροπολίτης Λιτζάς και Αγράφων (1793-1842), υποστηρικτής της Φιλικής Εταιρείας και συμμετείχε ενεργά στην απελευθέρωση τους γένους μας. Σπουδαία προσωπικότητα με μεγάλη πνευματική και φιλανθρωπική προσφορά που εκτός του εκκλησιαστικού χώρου και στον ευρύτερο κοινωνικό και εθνικό χώρο της υπόδουλης πατρίδας μας.

Στην Ανάβρα
-Ονομασία ανώνυμης οδού σε Υ-Στρατηγού Θωμά Σταφυλά. Σε οδό όπου διέμενε, και για 1 ΟΤ νότια της πλάστιγγας του Συνεταιρισμού εντός του οικισμού. Υποστράτηγος Πεζικού εν αποστρατεία, γεννηθείς το 1940 στην Ανάβρα.

Στην Ρεντίνα
-Ονομασία οδού σε Πυροσβέστη Χαιδά Χρήστου, η οδός από το ξενοδοχείο Χαιδά Ευαγγέλου έως την εκκλησία Παναγία. Πυροσβέστης με καταγωγή από Ρεντίνα Συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στον Ασπρόπυργο στις 20 Ιουνίου 2012, δίνοντας τη ζωή του στο βωμό του καθήκοντος.
-Ονομασία ανώνυμης οδού σε Σταύρο Δρούγα, από τη θέση Αγ. Γεώργιος (παράπλευρη

Δημοτικού Σχολείου) έως την θέση Παναγία (πατρική οικία). Σταυρος Δρούγας (1934-2019) πρόεδρος επί σειρά ετών στην Κοινότητα Ρεντίνας και αργότερα Αντιδήμαρχος στο Δήμο Ρεντίνας. Υπήρξε πρωτεργάτης της δημιουργίας του Δήμου Ρεντίνας ως ιστορικός Δήμος.