Ζήτησε ένα πολύτιμο δώρο ζωής για το νέος έτος και ο κόσμος του το έδωσε!

Ο λόγος για τον 18χρονο Καρδιτσιώτη Βασίλη Κωτίκα που πάσχει από βαριά κινητική αναπηρία.

Η οικογένειά του αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στις 30 Δεκεμβρίου είχε απευθύνει έκκληση μέσω του «Νέου Αγώνα» προς τους συμπολίτες να συνδράμουν στη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για την αγορά ενός ειδικού αμαξιδίου προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αναπηρίας του Βασίλη.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση της οικογένειας και στο δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν πραγματικά συγκινητική. Η τοπική κοινωνία με το αίσθημα αλληλεγγύης που τη διέπει, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά.

Καλύπτοντας το κενό της πολιτείας, οι δωρητές που συνεισέφεραν για τον ευγενή αυτό σκοπό κατάφεραν μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα να συγκεντρώσουν το ποσό των 7.000 ευρώ που απαιτούνταν!

Να θυμίσουμε ότι είχε δοθεί ειδική άδεια από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

και ανοίχθηκε ατομικός ερανικός τραπεζικός λογαριασμός στη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας για το σκοπό αυτό.

Έτσι πλέον θα μπορέσουν να αρχίσουν οι διαδικασίες ώστε ο 18χρονος Βασίλης που νοσεί από μυική δυστροφία duchenne να αποκτήσει το ειδικό αμαξίδιο, το οποίο κατασκευάζεται στην Αθήνα.

Η μητέρα του Βασίλη μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» επισήμανε ότι συγκεντρώθηκε το ποσό που απαιτούνταν και εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες της προς τον κόσμο ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα. Από την πλευρά μας να ευχηθούμε στον 18χρονο Βασίλη, το 2023 να του φέρει μόνο χαρές στη ζωή του…