Δυναμικά συνεχίζεται η  54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων  Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Το βράδυ της Τρίτης  21 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει διαδοχικά επί σκηνής τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Λαμπερού, Αμπελικού και Γοργοβιτών σε ένα λαϊκό πρόγραμμα, τον Μορφωτικό, Χορευτικό, Λαογραφικό Όμιλο Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες» που παρουσίασε χορούς από τη Σάμο και τη Σαμοθράκη, τη Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας» που χόρεψε Μικρά Ασία, το Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου» σε ρυθμούς Δυτικής Θράκης και τον Σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Νομού Φλώρινας που έφερε στην Καρδίτσα ΄΄άρωμα΄΄ Μακεδονίας.

Χορευτές και κοινό έγιναν ένα στο τέλος της βραδιάς καθώς κατέκλυσαν τη σκηνή και χόρεψαν όλοι μαζί, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει.

Αυτό ακριβώς που πρεσβεύει η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, επέστρεψε δυναμικά αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη ανάγκη την είχε ο κόσμος αλλά και η περιοχή μας συνολικά αφού, μεταξύ άλλων, συμβάλει στην εξωστρέφεια και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Με επιτυχία, άλλωστε, συνεχίζονται οι παραστάσεις και σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους με μία πολύ μεγάλη ΄΄διασπορά΄΄ εκδηλώσεων σε όλο το Νομό, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε Καρδιτσιώτη να συμμετάσχει ενεργά στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός, γνωρίζοντας την κουλτούρα άλλων λαών, ενώ παράλληλα οι τοπικοί Σύλλογοι χτίζουν γέφυρες συνεργασίας με χορευτικά άλλων χωρών και προβάλουν τον τόπο τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά σε όλο τον κόσμο.

Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του μήνα, είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το ΄΄ραντεβού΄΄ με το κοινό δίνεται καθημερινά στις 21:00.

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

Πρόγραμμα επόμενων ημερών

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

>Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού

>Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος»

>Municipal Folk Ensemble ‘’ZAGORE΄΄ Βουλγαρίας

>Λαογραφικός-Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι»

>Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης

Στους υπόλοιπους Δήμους  – Ώρα 21:00

Λεοντάρι: Καζακστάν

Καππαδοκικό: Ιρλανδία, Μεξικό

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

>Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο Θεσσαλικός Κάμπος»

> Dance Group ‘’TRIM THE VELVET΄΄ Ιρλανδίας

>Λαογραφικό και Αθλητικό Κέντρο Παλαμά «Δρώμενα»

>Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ»

>Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

Στους υπόλοιπους Δήμους  – Ώρα 21:00

Πύργος Κιερίου: Μεξικό

Αγναντερό: Βουλγαρία

Μαυρομμάτι:  Καζακστάν