Δυναμικό μήνυμα ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Τύμπανο Αργιθέας (ΦΩΤΟ)

Ενάντια στη μεταφορά και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Τύμπανο Αργιθέας διαμαρτυρήθηκαν έντονα φορείς και συλλογικότητες του Νομού Καρδίτσας σε μαζική κινητοποίηση που οργάνωσαν σήμερα το απόγευμα στο Μουζάκι.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν δυναμική διαδήλωση σε σημείο διέλευσης των οχημάτων με τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών, τα οποία προορίζονται για τον υπό κατασκευή αιολικό σταθμό στον ορεινό όγκο των Αγράφων.

Δεκάδες φορείς και σωματεία ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα του «Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα», το οποίο είχε προηγηθεί στην ευρεία σύσκεψη φορέων που έλαβε χώρα το Σάββατο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Μουζακίου. Οι φορείς ενώθηκαν δυναμικά απέναντι στη παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου σε επιχειρηματικούς ομίλους με το πρόσχημα, όπως αναφέρουν, της «πράσινης ανάπτυξης».

Νωρίτερα, μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων και άλλων φορέων άνοιξαν συμβολικά πανό μπροστά από φορτηγά που βρίσκονται στο Μουζάκι, τα οποία μεταφέρουν εξοπλισμό και τμήματα των ανεμογεννητριών με προορισμό την περιοχή του Τυμπάνου.

Στη χθεσινή μαζική κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων το η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα Αιολικά, το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα, το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας, η ΕΟΑΣΚ Καρδίτσας, η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα Αιολικά, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καρδίτσας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας κ.α.

Αναλυτικότερα στην έντυπη μορφή του Νέου Αγώνα.