Δυο βιβλία που ανοίγουν τον… δρόμο για να γνωρίσει κανείς αντικειμενικά και συνολικά τον ενιαίο ιστορικό και γεωγραφικό χώρο των Αγράφων, παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα στο κοινό της Καρδίτσας. Πρόκειται για το βιβλίο «Τ’ Αγραφα της Πίνδου» του Σεραφείμ Τσιτσά που επανεκδόθηκε από την Ενωση Αγραφιώτικων Χωριών και το βιβλίο «Τα Άγραφα στην Επανάσταση και η συμβολή της Εκκλησίας» του πρεσβύτερου Ευάγγελου Φεγγούλη, από το Κρέντη Αγράφων Ευρυτανίας.

Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου από την Ενωση Αγραφιώτικων Χωριών η οποία ακούραστα εργάζεται για την προβολή, ανάδειξη και συνολική ανάπτυξη των Αγράφων.

Για τα βιβλία μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο συγγραφέας και Πολιτικός Μηχανικός κ. Γιώργος Κωνσταντάκος και οι κ. Βασίλης Τσαντήλας και πατήρ Ευάγγελος Φεγγούλης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Δήμαρχος Αργιθέας & Πρόεδρος του Δικτύου “ΠΙΝΔΟΣ” κ. Στεργίου Ανδρέας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου κα Γεωργία Γκαρίλα – Διαμαντή, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Γιώργος Στεργιούλης , Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Στεργιόπουλος Μανώλης και ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα