Δυσπιστία και πεποίθηση πως «δεν γίνεται τίποτα»

Ποιοί και πώς θα κατορθώσουν να αλλάξουν τη στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα, που ευλόγως εμφανίζονται διστακτικοί και δύσπιστοι απέναντι σε παρεμβάσεις ή διαβεβαιώσεις από την Πολιτεία…

Ενδεχομένως οι δημοσκοπήσεις να μη δίνουν ακριβή απάντηση γύρω από φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, αλλά αν το συλλογιστούμε καλύτερα, ακόμη και τα πολιτικά κόμματα βασίζονται συχνά στα συμπεράσματα και τα ποσοστά στις προτιμήσεις των πολιτών.

Το αναφέρουμε αυτό, διότι αυτή η δυσπιστία που διευρύνεται όλο και περισσότερο, είναι φανερή στην εξέλιξη της υπόθεσης των Τεμπών, στην οποία είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν απορίες και ερωτήματα. Αυτή η δυσπιστία οδηγεί σε αύξηση των ποσοστών που σχετίζονται με την απομάκρυνση από τα κοινά, τη χαμηλή πλέον υποστήριξη οποιασδήποτε παράταξης, καθώς και το ότι πολίτες προτιμούν να μην είναι με… κανέναν.

Εκεί οδηγούν λοιπόν, τα θολά τοπία γύρω από κοινωνικά ζητήματα που απαιτούν σαφείς απαντήσεις, που επιζητούν λύσεις όπως η ακρίβεια αντίστοιχα, που ο πολίτης συχνά ενημερώνεται για παρεμβάσεις, αλλά απτά αποτελέσματα δεν βλέπει.
Δ.Γ.