Εγκαινιάστηκε ο τομογράφος PET-CT στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Μια σημαντική εξέλιξη για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Θεσσαλούς καταγράφηκε σήμερα, καθώς εγκαινιάστηκε το Σύστημα Ποζιτρονικής Απεικόνισης PET-CT στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, το οποίο αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Χρήση του τομογράφου θα μπορούν να κάνουν οι ογκολογικοί, νευρολογικοί και καρδιολογικοί ασθενείς, ενώ η μέθοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί επιτυγχάνεται πρωιμότερη και ακριβέστερη διάγνωση της νόσου, συνεπώς πιο έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση, ενώ επιτυγχάνεται σημαντική οικονομία στη διαχείριση των ασθενών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Υγείας κ.κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης, ο Καρδιτσιώτης Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, ο διοικητής του ΠΓΝΛ κ. Δημήτρης Κατσικονούρης, ο Καρδιτσιώτης Γενικος Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Θωμάς Καρανάσιος κ.ά.