Νέες σκληρές εικόνες και μαρτυρίες αποτυπώνουν τις θηριωδίες στην Μπούκα, με τον πρόεδρο Πούτιν -για πρώτη φορά- να τοποθετείται λέγοντας ότι είναι μια “χονδροειδή και κυνική προβοκάτσια”, από τις ουκρανικές αρχές.
Εικόνες απόλυτης καταστροφής έρχονται και από την Μποροντιάνκα, ενώ η μικρή πόλη Λόσοβα, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, υφίσταται βομβαρδισμό με πυραύλους από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν τα ξημερώματα αξιωματούχοι.

Έντεκα πτώματα βρέθηκαν σε χώρο στάθμευσης στο Χοστομέλ, προάστιο του Κιέβου, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης (6/4) στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα, επικαλούμενη ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.
Τα θύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι άμαχοι που σκοτώθηκαν από Ρώσους στρατιώτες. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Το Χοστομέλ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο στρατηγικής σημασίας όπου δόθηκαν σφοδρές μάχες ήδη από την έναρξη της εισβολής του στρατού της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου. Οι περισσότεροι από τους 16.000 κατοίκους του τράπηκαν σε φυγή.

Police have revealed 11 corpses of civilians in one of the garages on Svyatopokrovska street in Hostomel, a nearby town from Bucha.
Locals say that shooting civilians was a training for russian snipers, who then pulled the dead bodies to the garage