Είναι καλά ενημερωμένοι;

Με βάση τις απαντήσεις ορισμένων Καρδιτσιωτών στην «Ερώτηση Ημέρας» στο πως σχολιάζουν την πιθανή εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά του Νομού μας, συνειδητοποιεί κανείς ότι ορισμένοι πολίτες δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι.

Τα αιολικά πάρκα συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι σύγχρονες κοινωνίες. Όμως, η επιλογή των χώρων (βουνοκορφές, ορεινά δάση κλπ.) από τις ιδιωτικές εταιρείες και η αδειοδότηση από τη ΡΑΕ, δημιουργεί περισσότερες ζημιές και
προβλήματα δημιουργεί σε σύγκριση με τα πιθανά οφέλη.

Σε πολλές περιπτώσεις, φορείς, επιστήμονες και σύλλογοι έχουν αποδείξει ότι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν διακατέχονται από αντικειμενική σκοπιά, αλλά παρουσιάζουν εντελώς διαφορετική κατάσταση από την πραγματική και συνήθως είναι copy- paste παλαιότερων.

Παράλληλα, σωματεία και σύλλογοι αποδεδειγμένα κάνουν έναν σημαντικό διαρκή αγώνα ενημέρωσης εδώ και χρόνια, προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή του φυσικού πλούτου του Νομού από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Η τοπική κοινωνία καλό θα ήταν να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες αυτού του ζητήματος, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ιδίως για τον ορεινό όγκο του Νομού και το μέλλον του.
Δ.Γ.