Ψηφιακά υδρόμετρα και δεύτερος αγωγός

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, κατέθεσε στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο ύψους 6 εκ. Ευρώ της ΔΕΥΑΚ που αφορά την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων, το οποίο είχε αρχικά ενταχθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

Όπως είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμος κάλυπτε το 85% της χρηματοδότησης που δικαιούνταν από το «Τρίτσης» με το έργο της ΔΕΥΑΚ να δεσμεύει σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους. Γι’ αυτό σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑ το έργο μεταφέρεται στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Τώρα, είπε ο κ. Τσιάκος, ο Δήμος θα επιδιώξει την ένταξη στο «Τρίτσης» του έργου αγροτικής οδοποιίας ύψους 4 εκ ευρώ που θα λύσει ολοσχερώς τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τον «Ιανό».

Στο πλαίσιο του θέματος αυτού, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κώστας Παπαλός ανέφερε πως υπάρχει προς ένταξη το έργο του δεύτερου αγωγού από το κεντρικό αντλιοστάσιο προς τον Βιολογικό που εδώ και 15 χρόνια δεν δουλεύει. Είναι αναγκαίο να γίνει, είπε και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμες οι μελέτες. «Πρέπει μέσα στα περιθώρια της χρηματοδότησης που υπάρχουν στο Τρίτσης να ενταχθεί και αυτό. Είναι πολύ σημαντικό, αν χαλάσει κάτι στον αγωγό θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κ.Π.