«Εκρηκτική» η εναρκτήρια εκδήλωση του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ “ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ”

-Εντυπωσίασε η έκθεση κιθάρων του Γιάννη Παβέζα

Με ένα εκρηκτικό live γεμάτο ενέργεια και αυτοσχεδιασμό από τους Gypsies On Paradise άρχισε χθες το βράδυ στην “οδό Ονείρων” το 9o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η μουσική συνάντησε την έκφραση χωρίς όρια σε μια ξεχωριστή βραδιά την οποία απόλαυσαν δεκάδες Καρδιτσιώτες.

Οι Gypsies On Paradise, το τριμελές συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2016 στον 5ο όροφο μιας σάπιας πολυκατοικίας στην Καρδίτσα, επέστρεψαν στην πατρίδα τους για αυτόν τον μοναδικό σκοπό.

Το συγκρότημα να παραμένει έως και σήμερα ένα instrumental power trio που όποτε το αισθάνεται συνδημιουργεί ή συμμετέχει σε project που θεωρεί Original. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 3 Δίσκους (Self titled το 2018, Arturo’s Sableness το 2022 και Arrive at the Same End σε συνεργασία με τον Simebol) και είναι υπεύθυνοι για τις πιο ενοχλητικές διασκευές Pop Songs στο ελληνικό internet (θα τα βρείτε με την επωνυμία Annoying Cover στο Youtube).

Έκθεση κιθάρας

Εξάλλου στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι λάτρεις των εγχόρδων και της χειροποίητης δημιουργίας έζησαν χθες μια σπάνια εμπειρία με επίκεντρο το έργο του καταξιωμένου οργανοποιού Γιάννη Παβέζα. Η εναρκτήρια εκδήλωση άρχισε με μια ξεχωριστή έκθεση κιθαρών από τον Γιάννη Παβέζα. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ιδιαίτερα όργανα και κατασκευές, καθώς και να συζητήσει για οτιδήποτε αφορά την οργανοποιία.

Ο Γιάννης Παβέζας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους κατασκευαστές μουσικών οργάνων της χώρας μας. Με σπουδές στην Ιταλία και συμμετοχή σε αρκετές από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως,τα τελευταία 18 χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Παβέζας, γνωστός για την επιμονή του στη λεπτομέρεια και την επιλογή κορυφαίων υλικών, παρουσίασε μια σειρά οργάνων που δεν αποτελούν απλώς μουσικά εργαλεία, αλλά μοναδικά έργα τέχνης.

Το φεστιβαλ

To διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ αρχίζει σήμερα στις 6:00 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο στο νέο κλειστό Γυμναστήριο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ», σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ: • D.D. Karditsa ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ, D.D. κδηφ – κδαπ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, τμήμα δημιουργικού χορού – ρυθμικής – ΚΑΡΔΙΤΣΑ

• GLASGOW, UK – INDEPEN DANCE

• ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΨΥΧΑΓΩΓΩ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Η ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ/ THE COLOR PALETTE

• EPIC ART DANCE COMPANY – KAMPOT, CAMBODIA

• ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ – ΑΣΤΕΡΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ /STARS ON EARTH

• ΠΟΦΕΚΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟΛΜΩ / WITH YOU I DARE

• Ε.Ψ.Υ.Κ.Α – ΔΡΑΜΑ – EΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ / GREEK LOCAL TRADITIONAL DANCES

• PAMOJA DANCE COMPANY KENYA

• Κ.Ε.Α. / Α.Μ.Ε.Α – ΧΑΪΔΑΡΙ – LOOK AT ME

• ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ/A DAY WITH US IN THE LIGHT

• ΕΥΗΜΕΡΙΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΟΙ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΗΔΕΣ / THE RAGOUTSARIS

Τζένη Σουλτανιά