«Ελπίδα ότι στο τέλος θα υπάρξει σύνεση»

Το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας για το έργο της ανάπλασης της δυτικής εισόδου στην πόλη της Καρδίτσας επιβεβαίωσε ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.  Δημήτρης Κουτρομάνος μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία».

Όπως είπε,  στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός την περασμένη Πέμπτη με τους ιδιοκτήτες των παρόδιων ιδιοκτησιών ώστε να αποζημιωθούν μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού,  υπήρξαν μεμονωμένες αντιδράσεις.  Τις αντιδράσεις αυτές ο κ.  Κουτρομάνος τις χαρακτήρισε ως «αδικαιολόγητες».  Όπως είπε,  ο Περιφερειάρχης απείλησε ότι αν δεν προχωρήσει το έργο,  το κονδύλι ύψους 3,6  εκ.  ευρώ θα μεταφερθεί σε άλλο έργο σε άλλο Νομό. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλες αυτές οι καθυστερήσεις, όπως συνέβη και με το έργο «είσοδος Καρδίτσας –  Δέλτα»,  οδηγούν στο να μην αξιοποιούνται άμεσα σημαντικά κονδύλια που αναβαθμίζουν την περιοχή.

Εξέφρασε πάντως την ελπίδα του ότι τελικά θα υπάρξει σύνεση ώστε να προχωρήσει το έργο της δυτικής εισόδου της Καρδίτσας και να μην ματαιωθεί. «Δεν έρχονται κάθε μέρα κονδύλια των 3,5  εκατομμυρίων στην περιοχή»  είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ.  Κουτρομάνος ανέφερε ότι αναμένεται η δημοσίευση των προκηρύξεων για τις δύο νέες γέφυρες προς τη Φυλακτή και τον ποταμό Καριτσιώτη,  που είχαν καταστραφεί από τον «Ιανό».

Η γέφυρα προς Φυλακτή είναι μήκους 18  μέτρων και το έργο έχει προϋπολογισμό 900.000  ευρώ, ενώ του Καρυτσιώτη 29  μέτρων με προϋπολογισμό 1,3  εκατ.  ευρώ.  Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης και οδεύουν προς δημοπράτηση,  σημείωσε.

Κ. Π.