Ο απολογισμός μιας απίθανης χρονιάς για τον ΑΣΚ (video)

 Κι αν στο τελευταίο ματς στο κλειστό η ένταση είχε χτυπήσει κόκκινο κι ένας καταιγισμός συναισθημάτων κυριαρχούσε σε όλους, αυτή τη φορά σ’ ένα πολύ πιο χαλαρό και ήρεμο περιβάλλον, με εμφανή την ικανοποίηση από την επίτευξη του μεγάλου στόχου της παραμονής στη basket league, οι άνθρωποι που “έχτισαν” την μεγάλη προσπάθεια του ΑΣΚ, έκαναν σήμερα το μεσημέρι (20/4) τον απολογισμό της χρονιάς.

Σε μια αναλυτική συνέντευξη στην αίθουσα τύπου του μεγάλου κλειστού ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Χρήστος Δεληγιάννης, ο Γιώργος Χριστούλας, παρουσία και των δύο μελών της διοίκησης Κωνσταντίνου Πρίτσα και Kωνσταντίνου Μπανιού, μίλησαν για όλα όσα συνέθεσαν τη συναρπαστική σεζόν που πέρασε και παρουσίασαν τις πρώτες σκέψεις τους για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Τον λόγο πήρε στην αρχή της συνέντευξης ο Γιάννης Μπουρούσης αναπόσπαστο μέλος της πορείας των δύο τελευταίων ετών (και αφανής συντελεστής τα προηγούμενα χρόνια) και πρόεδρος πλέον της ΚΑΕ.

Ευχαρίστησε τον κόσμο της Καρδίτσας, τους χορηγούς καθώς και τους φορείς για την στήριξή τους στην ομάδα τόσο στις δύο τελευταίες σεζόν, όσο και στις προηγούμενες και στάθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος.

«Η ομάδα μας για να καταφέρει να φθάσει σ’ αυτό το πρωτοφανές για την περιοχή επίτευγμα, χρειάστηκε πολλές θυσίες, πολλή αγάπη και προσπάθεια απ’ όλους» τόνισε με έμφαση.

Για μία ακόμη φορά εξέφρασε την επιθυμία του να βλέπει το γήπεδο κατάμεστο σε όλα τα παιχνίδια (“σαν να είναι το τελευταίο”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά) όπως συνέβη στο αλησμόνητο παιχνίδι με τον Ιωνικό που έκανε αίσθηση σε όλη την Ελλάδα.

Μίλησε πάλι για την προβολή που απόλαυσε η Καρδίτσα με την προσπάθεια  του ΑΣΚ (αναφέρθηκε και σε πληθώρα μηνυμάτων από φίλους του στο εξωτερικό!) και την εικόνα που είχε το κλειστό που ήταν όπως τόνισε η αιτία για να έλθει για πρώτη φορά και το all star game στην Καρδίτσα.

Δεν έκρυψε σε σχετική ερώτηση ότι τα Χριστούγεννα είχε κάνει τη σκέψη μ’ αυτά που έβλεπε να εξελίσσονται στο πρωτάθλημα, να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται έστω για μια χρονιά, αλλά τελικά αυτό δεν χρειάστηκε με τις διορθωτικές κινήσεις και τις υπερβάσεις που έγιναν για να ενισχυθεί το ρόστερ.

Τέλος επισήμανε με έμφαση ότι το σπουδαιότερο απ’ όλα που πέτυχε η ομάδα είναι ότι διατηρεί μια υγεία και στα οικονομικά και στον τρόπο λειτουργίας και ότι όλο το εγχείρημα είναι πετυχημένο χάρη στην ανιδιοτελή αγάπη όσων το στηρίζουν και το υπηρετούν.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Χρήστος Δεληγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε σε όλη την προσπάθεια που έγινε και στον σχεδιασμό στης σεζόν.

«Καταφέραμε να διατηρήσουμε τον πολυμετοχικό χαρακτήρα του συλλόγου και την οικονομική του υγεία και να είμαστε απολύτως φερέγγυοι με όσους συνεργαστήκαμε” δήλωσε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: “Κύλησε μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά έκλεισε με ιδανικό τρόπο γιατί πετύχαμε το στόχο να παραμείνουμε στην κατηγορία. Πλέον είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την επόμενη ημέρα με οικονομική υγεία που στις ημέρες μας σ’ ο,τι αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό, είναι κάτι πολύ δύσκολο”.

Μίλησε για την απειρία που υπήρχε στη διοίκηση στη μεγάλη πρόκληση της basket league, για λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό με επιλογές που δεν βγήκαν, αλλά και για την κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς. Στάθηκε όμως και στις διορθωτικές κινήσεις που ήταν άμεσες και ουσιαστικές μ’ αποτέλεσμα να έλθει έστω και μ αυτό το συγκλονιστικό τρόπο η σωτηρία.

Ευχαρίστησε με τη σειρά του όλο τον κόσμο για την συμμετοχή του και τη στήριξη στο εγχείρημα και έδωσε και την πρώτη είδηση για τη νέα σεζόν, ότι προπονητής θα είναι ο Νίκος Παπανικολόπουλος.

Τέλος, ανέφερε ότι στο επόμενο πρώτο διάστημα και μιας και υπάρχει αυτή τη φορά σε αντίθεση με πέρσι η άνεση χρόνου, ο ΑΣΚ θα οργανωθεί ακόμη περισσότερο στον τρόπο ανεύρεσης ταλέντων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και ακόμη μεγαλύτερης αναβάθμισης των τμημάτων υποδομής και ακαδημιών. Για τις κινήσεις θωράκισης υπογράμμισε ότι θα γίνουν στοχευμένα καθώς ήδη παρακολουθείται η αγορά.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ

Στο τέλος τον λόγο πήρε και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣΚ και εκ των μελών που έζησαν την απίστευτη διαδρομή από τα τοπικά της ΕΣΚΑΘ μέχρι τη basket league, Γιώργος Χριστούλας. Κι αυτός ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο, τα ΜΜΕ που ανέδειξαν και στήριξαν την προσπάθεια και στάθηκε στις δυσκολίες που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν και στην πίεση του χρόνου για τις διαδικασίες δημιουργίας της ΚΑΕ, το μετοχικό κεφάλαιο και το φάκελο που κατατέθηκε που είναι από τους πιο άρτιους στη basket league.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και δύο ακόμη εκ των διοικούντων και στυλοβατών αυτής της μεγάλης προσπάθειας, ο Κωνσταντίνος Πρίτσας και ο Κωνσταντίνος Μπανιός.

Eπίσης ο εξαίρετος συνάδελφος Στέλιος Τσανάκας, υπεύθυνος του γραφείου τύπου που οργάνωσε άρτια και με κάθε λεπτομέρεια τη συνέντευξη.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο που ετοιμάσαμε για την απολογιστική συνέντευξη του ΑΣΚ