ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η είδηση για τον χαμό του 20χρονου Ηλία Μπρέλλα από ανακοπή στον αγώνα του Καραϊσκάκη Μαυρομματίου με τη Δόξα Αμπέλου για τη Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, συγκλόνισε όλη την Ελλάδα…

Ξαφνικά, ως είθισται σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις, μας θυμήθηκαν πάλι όλα τα… δίκτυα! Αφησαν για λίγο στην άκρη τους εστεμμένους, τη super league 1 και έστρεψαν τους προβολείς τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιφέρειας!

Εκεί, δηλαδή, που θα πρεπε οι χώροι να σφύζουν από ζωή και νιάτα, εκεί όπου θα πρεπε να πέφτει το κυρίως βάρος των ιθυνόντων περί των αθλητικών δρωμένων της χώρας, εκεί όπου θα πρεπε να αφιερώνονται σελίδες ολόκληρες από τους ρεπόρτερ που δεν προλαβαίνουν να γράφουν για τις… μεταγραφάρες των μεγαλοσχημόνων!

Εκεί, όμως υπάρχει απόλυτη εγκατάλειψη! Εκεί δεν υφίστανται ούτε καν τα στοιχειώδη.
Η υποχρέωση δηλαδή της πολιτείας και της αθλητικής ηγεσίας να φροντίσουν για την εγκατάσταση (το λιγότερο) απινιδωτών σε όλα τα γήπεδα από τον Εβρο μέχρι τη Γαύδο!

Να είναι ο απινιδωτής η πρώτη προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε αγώνας!
Το ρεπορτάζ, αναφέρει, οτι στο γήπεδο όπου το παλικάρι κατέρρευσε έφθασαν άμεσα οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ για να προλάβουν! Ενα δεκάλεπτο τους πήρε!

Ποιος μας διαβεβαιώνει, όμως ότι σ’ αυτό το δεκάλεπτο αν υπήρχε απινιδωτής στο γήπεδο του Μαυρομματίου δεν θα μπορούσε ν’ αποφευχθεί το μοιραίο;
Ποιος μπορεί να απαντήσει στα “γιατί” της συντετριμένης οικογένειάς του;

Οι συμπαίκτες, οι αντίπαλοι, οι διαιτητές, αλλά και όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο που διεξάγονταν ο εν λόγω αγώνας έκαναν ο,τι μπορούσαν. Όπως και οι γιατροί με το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο 20χρονος Ηλίας όμως έφυγε από τη ζωή!
Και για μία ακόμη φορά επανέρχεται η γνωστή συζήτηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι αγώνες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Μια συζήτηση που έχει όμως διεξαχθεί ούκ ολίγες φορές με ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν και κοπάζει όταν το θέμα φεύγει από την… επικαιρότητα!
Και μετά ξανά από την αρχή…

Όλα αυτά, την στιγμή που οι προκλητικά αμειβόμενοι παράγοντες της ΕΠΟ ασχολούνται με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από το αντικείμενό τους, δηλαδή να υπηρετήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!

Την στιγμή που η μάχη για το ποιος θα ελέγχει τη διαιτησία “φουντώνει”, που περιφέρονται Αγγλοι αρμοστές από γήπεδο σε γήπεδο, σβήνουν 20χρονα παλικάρια σε συνθήκες απαράδεκτες!

Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ Στιβ Μπένετ ήταν προχθές στη Θεσσαλία. Πέρασε πρώτα από τη Λάρισα και στη συνέχεια ήλθε και στην Καρδίτσα. Αμείβεται ποιος ξέρει με πόσες χιλιάδες ευρώ αυτός και η ΚΕΔ για να… βλέπει στο βίντεο τις επιδόσεις των διαιτητών και να σxoλιάζει!!!

Επιδόσεις που αν κρίνουμε από τα όσα βλέπουν τα μάτια μας στο δύσμοιρο πρωτάθλημα της super league 2 όπου συμμετέχει η Αναγέννηση, είναι να γελάς και να κλαις μαζί!

Παράγοντες, παραγοντίσκοι, και ο,τι βάλει ο νους, παρασιτίζουν δίχως καμία απολύτως συνεισφορά στο χώρο.

Κάνουν πάρτι με τα λεφτά “τρελών” και ρομαντικών που ασχολούνται με τις ομάδες και όχι μόνο δεν τους στηρίζουν, αλλά μέσω του παρασκηνίου προαποφασίζουν κιόλας για το ποιος θα ευνοηθεί και ποιος θα αποδομηθεί.

Ενα κακόφημο τσίρκο που συνεχίζει να δίνει θλιβερές παραστάσεις.
Μόνο που αυτές οι παραστάσεις έχουν έχουν πάντα πολύ οδυνηρό τέλος για όλους εμάς τους… κοινούς θνητούς!