ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Επισημοποιήθηκε τελικά αυτό που γνωρίζαμε ότι θα συμβεί εδώ και αρκετό καιρό. Τα “πως και τα γιατί” οδήγησαν τον Γιάννη Μπουρούση να αποχωρήσει από τα διοικητικά του ΑΣΚ τα εξηγεί ο ίδιος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Πάμε τώρα στον απόηχο. Είναι αναμφίβολα μία κακή εξέλιξη για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και κορυφώθηκε με την άνοδο του συλλόγου και τη σταθεροποίηση στους “μεγάλους” του ελληνικού μπάσκετ!

Είναι κακή εξέλιξη κυρίως διότι το όνομα “Μπουρούσης” έδωσε το κάτι παραπάνω σε όλο αυτό που είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια και κατέληξε να είναι τόσο σπουδαίο!

Δεν είμαστε μέσα στο συμβούλιο, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε επ’ ακριβώς τι συνέβη και είχε ως αποτέλεσμα να φθάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Δεν μας αρέσουν, άλλωστε και τα κουτσομπολίστικα για ν’ ανακυκλώσουμε διάφορα που μπορεί να λέει ο οποιοσδήποτε. Μένουμε στην επίσημη δήλωση του Γιάννη ότι υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας και απόψεων για την ομάδα.

Αυτή είναι η απόφασή του και πρέπει να τη σεβαστούμε, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο που προσφέρθηκε ανιδιοτελώς και συστρατεύτηκε για να βοηθήσει την πόλη του χωρίς να χρωστάει κάτι σ’ αυτή διότι ό,τι πέτυχε στη ζωή του το πέτυχε μόνος του με την αξία του.

Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη και μόνον κάποιος εμπαθής ή άσχετος δεν θα το αναγνώριζε. Η συμμετοχή του και ως αθλητής ενώ είχε ήδη αποσυρθεί από τη δράση, ήταν αυτή που έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση για να έλθει η άνοδος στη basket league!

Δίχως τη δική του παρουσία τότε μέσα στο παρκέ, δεν ξέρω αν θα φθάναμε ποτέ σ’ αυτό το μεγάλο άλμα. Από κει και πέρα και διοικητικά αλλά και ως εθελοντής (όπως ο ίδιος του αρέσει να χαρακτηρίζει το ρόλο του στην ομάδα) έδωσε καταρχήν εμβέλεια λόγω της ασύγκριτης διαδρομής του ως αθλητής, αλλά κι ένα αίσθημα σιγουριάς στον κόσμο!

Ο ίσκιος του και μόνο καθιστούσε το όλο εγχείρημα πιο ισχυρό και στα μάτια των αντιπάλων! Να το πουμε απλά: Ο σπουδαιότερος μπασκετμπολίστας που βγήκε από την Καρδίτσα, γύρισε κάποια στιγμή στην πόλη του και προσέφερε. Ούτε καρπώθηκε κάτι, ούτε θέλησε να έχει ανταποδοτικά οφέλη στη συμμετοχή του.

Ο συνδυασμός δε της παρουσίας του και το έξοχο (μοναδικό στην επαρχία θα έλεγα) οργανωτικό και οικονομικό μοντέλο που έφεραν εις πέρας τα υπόλοιπα παιδιά της διοίκησης, καθώς και ο κόσμος που στήριξε με όλη του τη θέρμη κατέστησαν την Καρδίτσα επίκεντρο του επαρχιακού μπάσκετ με εικόνες πραγματικά εντυπωσιακές από το σύγχρονο κλειστό που ουσιαστικά το δρομολόγησε και το έχτισε αυτή η πορεία!

Κλείνοντας αυτή την πρώτη αναφορά στην αποχώρηση του Μπουρούση, αυτό που έχουμε να πούμε από τη στήλη είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμβολή του και για όσα έδωσε ώστε να δούμε μία αθλητική έκφραση της περιοχής εκεί που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Η αποχώρηση του Γιάννη Μπουρούση από τα διοικητικά του ΑΣΚ είναι βεβαίως το πρώτο θέμα στην αθλητική ειδησεογραφία του Νομού μας.

Λογικό, λοιπόν, να πέφτουν όλα τα “φώτα” εκεί και να γίνεται και ο ανάλογος… “καταιγισμός” στα social media από τον κόσμο που εκφράζει τις απόψεις του. Βέβαια μέσα στις τοποθετήσεις, όπως συμβαίνει συνήθως στο ανεξέλεγκτο μπάχαλο του διαδικτύου, γράφονται και ένα σωρό κοτσάνες.

Μαζί με την λύπη μας για την αποχώρηση του Γιάννη, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε αναφορά και στο έργο που επιτελείται αυτή τη στιγμή στην ομάδα από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης που έχουν σηκώσει τεράστιο φορτίο στις πλάτες τους και η συμβολή τους σε όλα αυτά που έχουν γίνει (και θα γίνουν) είναι ανεκτίμητη.

Ευγνωμοσύνη έχουμε και για τους ανθρώπους της διοίκησης (ο ίδιος άλλωστε ο Μπουρούσης το επισήμανε ουκ ολίγες φορές) για όσα έχουν δώσει με απίστευτες υπερβάσεις τόσα χρόνια…

—————————–

«Προσπαθώντας για το αδύνατο κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό»

Α. Στρίνμπεργκ – Σουηδός συγγραφέας