Ενημέρωση για κοντέινερ, αναχώματα και υποδομές στο Δήμο Παλαμά

Τρία κοντέινερ θα φθάσουν την Παρασκευή στο Δήμο Παλαμά για την προσωρινή στέγαση πλημμυροπαθών οικογενειών, ενώ σε πρώτη φάση έχει εγκριθεί η προμήθεια συνολικά 15 κοντέινερ. «Δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν, έχουμε 50 αιτήματα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Παλαμά σε ενημέρωση που πραγματοποίησε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Άρη Πολυγένη.

Ακόμη ανέφερε ότι το Υπουργείο λέει να συγκεντρωθούν όλα τα κοντέινερ σε μια περιοχή, κάτι με το οποίο διαφωνούν όλοι. Πρόσθεσε παράλληλα ότι στο Δημοτικό Σχολείο στο Μάρκο φιλοξενούνται 4-5 πλημμυροπαθείς, εκ των οποίων 1-2 άτομα μένουν μόνιμα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ίδιου δημοτικού Συμβούλου, υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση των δρόμων και της γέφυρας μεταξύ Λεύκης – Ορφανών, εναπόκειται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, ενώ ο Δήμος έχει ζητήσει 4 εκ ευρώ για αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σπυρόπουλου, ο κ. Σακελλαρίου σημείωσε ότι έχει αποσταλεί πολλές φορές έγγραφο για τα αναχώματα, καθώς έχουν σταματήσει ή συνεχίζονται αργούς ρυθμούς οι αποκαταστάσεις.

Στο θέμα που έθεσε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Φωτεινή Καραΐσκου για τη διάθεση 8 αδιάθετων σπιτιών στις εργατικές κατοικίες, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι παραχωρήθηκαν για λίγους μήνες σε κατοίκους του Βλοχού. Προτεραιότητα δόθηκε σε δύο πολύτεκνες οικογένειες, ωστόσο υπογράμμισε ότι τα σπίτια είναι σε κάκιστη κατάσταση.
Κ.Π.