Στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων Αγωγής Υγείας, πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους μαθητές, με ομιλήτριες τις επισκέπτριες Υγείας του νοσοκομείου κ. Μπιμπίκου Βαΐα και Πιτσιάβα Ολυμπία.

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του καπνίσματος και του αλκοόλ αντίστοιχα, ιδιαίτερα αν αυτές οι εξαρτήσεις αρχίσουν από την εφηβεία, καθώς και για τις καταστρεπτικές συνέπειές τους στην υγεία και στην κοινωνική ζωή. Ακολούθησε συζήτηση, όπου οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις στις ομιλήτριες, που με επιστημονική εγκυρότητα έλυσαν τις απορίες τους και διέλυσαν πολλούς «μύθους» που σχετίζονται με τις δύο αυτές μάστιγες της εποχής μας.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου ευχαριστούν τις ομιλήτριες και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, που στέκεται πάντα στο πλευρό του σχολείου σε θέματα ενημέρωσης για θέματα υγείας τα οποία αφορούν και προβληματίζουν τους νέους, και τους εύχονται καλή δύναμη στη συνέχιση του σπουδαίου έργου τους.