Την Τετάρτη 5 Απριλίου, κατόπιν πρόσκλησης της διεύθυνσης του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας και στα πλαίσια της δράσεως του Ινστιτούτου Πολιτικής Εκπαίδευσης, μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ ενημερώθηκαν για την ασφάλεια των σχολικών μονάδων, την πυρασφάλεια και την πυρόσβεση.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία απαντώντας θετικά στο αίτημα του σχολείου μας απέστειλε τον αξιωματικό (αντιπύραρχο) κ. Θεόδωρο Πάντο ο οποίος ενημέρωσε με τρόπο απλό και κατανοητό, χρησιμοποιώντας πολλά παραδείγματα, τους καθηγητές και τους μαθητές του Σχολείου μας για τα μέσα αντιμετώπισης της πυρκαγιάς σε αρχικό στάδιο. Στο σημείο αυτό, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πάντος στη σωστή χρήση των πυροσβεστήρων (ξηράς κόνεως και διοξειδίου του άνθρακα) ως μέσον άμεσης πυρόσβεσης.

Επίσης ο κ. Πάντος τόνισε την αναγκαιότητα να δίνουν οι πολίτες ακριβείς πληροφορίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ. 199) σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών και των διδασκόντων πάνω σε σχετικά ζητήματα. Τόσο ο κ. Πάντος όσο και οι μαθητές και μαθήτριες υπερθεμάτισαν τη σημασία της προετοιμασίας, της διατήρησης της ψυχραιμίας, καθώς και την αναγκαιότητα της ύπαρξης σχεδίου δράσης και διενέργειας τακτικών ασκήσεων.

Επίσης, έγινε αντιληπτό πόσο σημαντική είναι η σημασία της ευθύνης προς τον συνάνθρωπο, αλλά και η αναγκαιότητα να λειτουργεί η σχολική κοινότητα ως ομάδα.

Τη δράση χαιρέτισαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ, η διευθύντρια κ. Νταίλιάνη Ιωάννα, υποδιευθυντής ο κ. Καρύδας Κωνσταντίνος, οι καθηγήτριες κ. Πατσοπούλου Άννα, κ. Παμπούρα Χαρά, κ. Καρακώστα Θάλεια, κ. Γαλάνη Νάντια, κ. Γκατζηρούλη Θεοφανώ, κ. Κατρακυλάκη Εύη, κ. Πορφύριος Τάλλαρος και η ψυχολόγος του σχολείου κ. Παπαθεοδώρου Αγνή.

Το 1ο ΕΠΑΛ ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον αξιωματικό κ. Πάντο και επιφυλασσόμαστε για μελλοντική συνεργασία ανανεώνοντας την συνάντηση σε πρακτικά θέματα (όπως είναι η επίδειξη της ορθής χρήση ενός πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως).