Την Κυριακή 15 Μα’ί’ου 2022 ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τη συνεργασία των Αθλητικών Συλλόγων Καρδίτσας, ”Φωκιανός”, ”Ωρίων” και Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας, διοργανώνουν λαϊκό αγώνα δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ και 1000μ. για παιδιά έως 12 ετών.

Ο αρμόδιος για τον Πλαστήριο Δρόμο, Αντιδήμαρχος Σωτήρης Αντωνίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βησσάρης Ζησόπουλος, ως συνδιοργανωτής, ενημερώνουν τους δρομείς για τις λεπτομέρειες του αγώνα.

Η αφετηρία των 10χλμ είναι πριν την αναρρυθμιστική λίμνη ( στο ύψος των Διυλιστηρίων) και ο τερματισμός, μέσω του κεντρικού πεζόδρομου Στ. Λάππα, στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική), με ώρα εκκίνησης 10 π.μ.

Η αφετηρία των 5χλμ μετά τα “Χίλια Δένδρα’’, πριν το ξενοδοχείο THESSALIKON GRAND και ο τερματισμός, μέσω του κεντρικού πεζόδρομου Στ. Λάππα, στην Πλ. Ελευθερίας, με ώρα εκκίνησης 9.30 π.μ.

Η αφετηρία των 1000μ. για παιδιά στην οδό Καραϊσκάκη (ύψος Μασούτη) και ο τερματισμός, μέσω του κεντρικού πεζόδρομου Στ. Λάππα, στην Πλατεία Ελευθερίας.
Τα παιδιά έως 12 ετών θα τρέξουν χωρίς εγγραφή και με ευθύνη των γονέων τους . Όσα επιθυμούν να πάρουν μέρος στα 1000μ., θα συγκεντρωθούν με δικό τους μέσο, στο ύψος του Μασούτη στην οδό Καραϊσκάκη στις 08:30, για να δοθεί η εκκίνηση στις 09:00.

Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στα 5χλμ και 10χλμ, μπορούν να φτάσουν στον χώρο της εκκίνησης είτε με δικό τους μεταφορικό μέσο είτε με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, που θα ξεκινούν από την Κεντρική Πλατεία και από την πλευρά της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Παρακαλούνται όσοι μεταφερθούν με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, να φορούν μάσκα μέσα στο λεωφορείο και να βρίσκονται στην αφετηρία δυο ώρες νωρίτερα, για την έγκαιρη μεταφορά τους στο σημείο εκκίνησης.

Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν το Σάββατο από τις 18:00 έως 21:00 στην Κεντρική Πλατεία. Μόνο οι εκτός Νομού Καρδίτσας θα μπορούν να πάρουν τον αριθμό συμμετοχής από τη Γραμματεία δυο ώρες πριν την εκκίνηση. Οι εγγραφές έχουν κλείσει και φυσικά ΔΕΝ θα γίνονται στη Γραμματεία.
Τα μπλουζάκια θα δοθούν στους δρομείς, στον τερματισμό.
Για τις τσάντες των δρομέων θα υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξης στην πλατεία, κοντά στον τερματισμό.

Σταθμοί με νερά θα υπάρχουν στο ύψος του Γεωργικού , περίπου στο 3ο χλμ, στο ύψος του Νοσοκομείου, περίπου στο 7οχλμ. και στον τερματισμό. Στα σημεία αυτά θα βρίσκεται και ο Ερυθρός Σταυρός για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών Καρδίτσας, στον τερματισμό, θα υπάρχουν φυσιοθεραπευτές για τη μυική αποκατάσταση, όσων δρομέων χρειαστούν βοήθεια.
Στα 5χλμ και 10χλμ , τους δρομείς θα συνοδεύει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Επισημαίνεται ότι η κατάταξη των νικητών για τις απονομές, θα γίνει με βάση τον καθαρό χρόνο του κάθε δρομέα.