Ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας για τις ειδοποιήσεις πληρωμής οφειλών ΤΑΠ

Οφειλές που κλήθηκαν να καταβάλουν δημότες για το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.

Αρχικά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλης Κρανιάς έθεσε το ζήτημα της αποστολής ειδοποιητηρίων για πληρωμή ΤΑΠ οικοπέδων με τριπλάσια χρέωση σε σύγκριση με την προβλεπόμενη.
Σε ενημέρωση που έγινε, ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο αποφασίστηκε να σταλούν ειδοποιήσεις για διάφορες οφειλές κυρίως από ΤΑΠ, δημοτικά τέλη κλπ. Από κάποια ασάφεια του Νόμου, ο αλγόριθμος που υπολόγιζε τον ΤΑΠ των οικοπέδων εισήγαγε και τον συντελεστή δόμησης. Στάλισαν κάποιες ειδοποιήσεις σε πρώτο στάδιο (πριν βεβαιωθούν οι οφειλές) με τις αυξημένες χρεώσεις, ωστόσο το πρόβλημα εντοπίστηκε γρήγορα μετά από όχληση δημότη.
Το πρόβλημα διορθώθηκε και τώρα ξαναστέλνονται καινούργια ειδοποιητήρια. Ορισμένοι δημότες πλήρωσαν μικροποσά έως 10 ευρώ, ενώ εάν κάποιος υποβάλει αίτηση θα του επιστραφεί το ποσό της διαφοράς.
Παράλληλα ερώτηση κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ξυλομένος, για ειδοποιητήρια από ΤΑΠ παλαιότερων ετών, τα οποία όπως είπε αφορούν μικροποσά αλλά αθροιστικά αποτελούν ένα υπολογίσιμο ποσό.
Επί του θέματος ο Διευθυντής της Υπηρεσίας ανέφερε ότι όταν δημότες αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος, οι πάροχοι τους «κυνηγούν» για να εισπράξουν την αξία του ρεύματος. Τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη τα στέλνουν στο δήμο για να βρει τρόπο να τα εισπράξει. Τέτοιες οφειλές είναι οι συγκεκριμένες, όπως διαφορές που προέκυψαν από τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα