Ενημερωτική δράση από τη Φλόγα Καρδίτσας: «Ο παιδικός καρκίνος δεν είναι ανίατος, αλλά αντιμετωπίσιμος» (ΦΩΤΟ)

Ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος δεν είναι ανίατος, αλλά αντιμετωπίσιμος έστειλε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στο «Νέο Αγώνα» η Υπεύθυνη του Συλλόγου Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια η «Φλόγα» Καρδίτσας κ. Δώρα Ξηντάρα.

Η κ. Ξηντάρα μίλησε για την αντιμετώπιση των νεοπλασματικών ασθενειών στα παιδιά και το ρόλο του Συλλόγου, στο πλαίσιο της ενημερωτικής δράσης που διοργάνωσε το πρωί το παράρτημα της Φλόγας Καρδίτσας στην κεντρική πλατείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Δημότες επισκέφθηκαν το περίπτερο της Φλόγας και προχώρησαν σε αγορές χειροποίητων αντικειμένων με σκοπό την ενίσχυση του παραρτήματος στην καταπολέμηση του καρκίνου. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προγράμματα της Φλόγας, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδράμει στο έργο της, αλλά και να προσφέρει μέσω εθελοντικής εργασίας.

Νωρίτερα χθες το πρωί η Υπεύθυνη του Συλλόγου της Φλόγας Καρδίτσας, κ. Θεοδώρα Ξηντάρα, μίλησε στο «Νέο Αγώνα» και στην εκπομπή «Πρωινό Μαγκαζίνο» του «Ράδιο Θεσσαλία» για τη σημασία της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την πρόληψη του παιδικού καρκίνου και τη διάλυση προκαταλήψεων γύρω από την ασθένεια.

«Μέσα από τη συνεχή πληροφόρηση γύρω από ένα ευαίσθητο θέμα, οι πολίτες καταπολεμούν προκαταλήψεις χρόνων, ενώ πρέπει να κατανοήσουν ότι η ασθένεια δεν είναι ανίατη, αλλά πλέον αντιμετωπίσιμη. Υπάρχουν αρκετές θεραπείες και νέα φάρμακα που έχουν ανακαλυφθεί από την επιστήμη. Είναι σημαντικό ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι ο καρκίνος στο παιδί δεν είναι ούτε μεταδοτικός, ούτε κληρονομικός. Σίγουρα είναι μία σοβαρή ασθένεια για τη ζωή ενός παιδιού, η οποία χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη εξειδικευμένη θεραπεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.