Πραγματοποιήθηκε τελικά χθες το διοικητικό συμβούλιο της super league 2 παρά το γεγονός ότι η χώρα κινούνταν στο ρυθμό της ασύλληπτης τραγωδίας των Τεμπών!

Κι όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά διήρκησε πάνω από έξι ώρες, ήταν επεισοδιακό αφού έπεσε μέχρι και… ξύλο και τελικά οδηγήθηκε σε αποφάσεις!

Τόσο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος που δρομολογήθηκε για το άλλο Σαββατοκύριακο, όσο και για την παραίτηση του Λεουτσάκου από τη θέση του προέδρου που ήταν προαπαιτούμενο για την εξεύρεση λύσης από την Ειδική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (08/03) θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ (προσωρινός πρόεδρος θα είναι ο Α’ αντιπρόεδρος Μπάμπης Σταμούλης) και ορίστηκε επανέναρξη του πρωταθλήματος 11-12 Μαρτίου με τη 14η αγωνιστική!

Έτσι, οι ομάδες ευελπιστούν ότι με την επιστροφή στη δράση θα πάρουν τα χρήματα (150.000) που έχει διαβεβαιώσει ότι θα φέρει η Επιτροπή.
Από τις 12.45 γινόταν «μάχη». Η επιτροπή που συστήθηκε προ ημερών υποστήριξε ότι τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, όσο και η Super League θεωρούν αναξιόπιστο το προεδρείο και ουσιαστικά ανέφεραν ότι θα συνδράμουν οικονομικά μόνο αν φύγει ο Λεουτσάκος!

Η SL1 στη συζήτηση που είχε με τα μέλη της επιτροπής, όπως τονίστηκε από αυτά, στάθηκε στο θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και στη χορηγία μέσω αεροπορικής εταιρείας.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος επέμενε στη θέση να παραιτηθεί μόλις λάβουν οι ομάδες το ποσό των 150 χιλιάδων, ο επικεφαλής της Επιτροπής Αντώνης Ροκάκης υποστήριζε ότι προαπαιτούμενο για να έρθουν τα χρήματα αυτά είναι η παραίτησή του και τότε ο πρώτος κάλεσε τα μέλη να καταθέσουν πρόταση μομφής. «Εγώ δεν παραιτούμαι. Καταθέστε πρόταση μομφής», έλεγε. Πρόταση μομφής δεν κατατέθηκε, αλλά έπειτα από μεγάλες πιέσεις ο ίδιος οδηγήθηκε σε παραίτηση.

EΠΕΣΑΝ ΜΠΟΥΝΙΕΣ!
Το συμβούλιο όπως προαναφέραμε διήρκησε πάνω από έξι ώρες (η παραίτηση του Λεουτσάκου τελικά ήλθε στο τέλος!) και ήταν επεισοδιακό σε σημείο να πέσουν και… μπουνιές!

Πρωταγωνιστές στο επεισόδιο ήταν οι εκπρόσωποι της Κηφισιάς και του Διαγόρα Ρόδου (Πρίτσας και Παπαδημητρίου) και αιτία η απόφαση του πρώτου να υποστηρίξει τελικά την πρόταση της ειδικής επιτροπής για παραίτηση του Λεουτσάκου!

Ο πρόεδρος του Διαγόρα αποκάλεσε τον ομόλογό του της Κηφισιάς “κωλοτούμπα” για να ακολουθήσει ένα κανονικό… γουέστερν με τους υπόλοιπους να παρεμβαίνουν για να τους χωρίσουν!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ
Ολα αυτά σε μια διαδικασία που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από την τραγωδία στα Τέμπη και στη συνέχεια συνεχίστηκε με έντονες συζητήσεις και διαμάχες.

Τελικά ο Λεουτσάκος μπροστά στις αντιδράσεις παραιτήθηκε και δρομολογήθηκαν εκλογικές αρχαιρεσίες για την ερχόμενη Τετάρτη όπου και θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος.
Μέχρι τότε χρέη θα κάνει ο σημερινός Α’ αντιπρόεδρος Μπάμπης Σταμούλης.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Η Αναγέννηση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ως γνωστόν είναι και μέλος της Ειδικής Επιτροπής και γνωρίζει τα πάντα εκ των έσω, καθώς και με τον Γιώργο Μπέζα που ταξίδεψε χθες αυθημερόν για την Αθήνα.

Σίγουρα πρόκειται για μια νίκη της επιτροπής καθώς παρότι έγινε ένας χαμός στο συμβούλιο πέτυχε το αποτέλεσμα που είχε σκοπό σχετικά με την αλλαγή των προσώπων στη διοίκηση αλλά κυρίως με τη χρηματοδότηση των ομάδων που είναι το κύριο ζητούμενο.

Πιστεύεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα των χρημάτων από το στοίχημα, ενώ δεν αποκλείεται στο νέο συμβούλιο που θα συγκροτηθεί στη λίγκα να είναι μέσα και ο πρόεδρος της Αναγέννησης…