ΕΟΑΣΚ: «Με τα τρακτέρ μας, εργαλεία δουλειάς και αγώνα θα αγωνιστούμε για να μείνουμε στον τόπο μας»

* Κάλεσμα για μαζική έξοδο στις 15 Γενάρη * Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Καρδίτσας την Πέμπτη, ζητούν απαντήσεις από το κυβερνητικό κλιμάκιο * Συνάντηση με το Δήμαρχο Παλαμά για τα μέτρα ανακούφισης

Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες του Νομού να βγάλουν στις 15 Ιανουαρίου στις πλατείες τα τρακτέρ τους που εκτός από εργαλεία δουλειάς είναι και εργαλεία αγώνα, απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Η ΕΟΑΣΚ καλεί τον παραγωγικό κόσμο της περιοχής να αρχίζει να βγάζει τα αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες των χωριών από την ερχόμενη Δευτέρα, με προσανατολισμό την έξοδο στο δρόμο και το στήσιμο δυναμικού μπλόκου, διεκδικώντας λύσεις στα καυτά προβλήματα που έχουν γιγαντωθεί μετά τις φονικές πλημμύρες. Μάλιστα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος κ. Κώστας Τζέλλας στάθηκε μεταξύ άλλων στη μαζική έξοδο των αγροτών της Γερμανίας, τονίζοντας ότι τέτοιες ογκώδεις σε συμμετοχή αγροτικές κινητοποιήσεις είχαμε και στην Ελλάδα με τις οποίες ο αγροτικός κόσμος διεκδίκησε και κέρδισε. Κάλεσε τους αγρότες να πράξουν αναλόγως και τώρα.
Κυβερνητικό κλιμάκιο
και κινητοποίηση στο Δημάρχειο

Επίσης την Πέμπτη, στο πλαίσιο της κλειστής σύσκεψης που θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Καρδίτσας με συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου, η ΕΟΑΣΚ καλεί τους αγροκτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο. «Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας απαντήσει πότε θα εξοφληθούν οι αποζημιώσεις και ποιό θα είναι το ύψος τους. Ζητάμε να μας πουν πότε θα πληρωθούν την πρώτη αρωγή όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη τα ποσά, είτε για τα σπίτια τους, είτε για τον πάγιο εξοπλισμό και το κεφάλαιο. Ζητάμε να μας πουν πότε θα γίνουν τα αναχώματα και τι θα γίνει με τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζέλλας.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο
για τα μέτρα ανακούφισης

Να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη, αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΚ θα έχει συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Παλαμά Σωκράτη Δασκαλόπουλο, ζητώντας να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο εκ νέου απόφαση έγκρισης μέτρων για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στο Δήμο Παλαμά. Να θυμίσουμε ότι η απόφαση που είχε λάβει το Σώμα στην προηγούμενη σύνθεση του ακυρώθηκε τελικά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος στη λογική ότι δεν μπορούσε να λάβει τέτοια απόφαση λίγο καιρό πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών