ΕΟΑΣΚ: «Να βουλιάξει από τρακτέρ ο Ε-65»

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο στήσιμο του μπλόκου την Πέμπτη

Κάλεσμα στους αγρότες του νομού Καρδίτσας να «βουλιάξουν» από τρακτέρ την Πέμπτη τον Ε65 με το στήσιμο δυναμικού μπλόκου, απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Δέλτα, όπου οι αγρότες θα επιχειρήσουν να στήσουν δυναμικό μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο. Στόχος είναι να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση ώστε να δοθούν λύσεις.
Στο κάδρο των προβλημάτων βρίσκεται το υπέρογκο καλλιεργητικό κόστος, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού – ιδίως στο βαμβάκι, αλλά και η νέα ΚΑΠ που φέρνει δραματικές αλλαγές στο τοπίο των καλλιεργειών και των επιδοτήσεων την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα η Διοίκηση της ΕΟΑΣΚ, κάλεσε τους αγρότες να πάρουν την υπόθεση της επιβίωσης στα χέρια τους. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από τα πάνω ή νέους «σωτήρες» που η ίδια η πείρα της ζωής έχει δείξει πως δημιουργεί νέα αδιέξοδα και δυσκολεύει την κατάσταση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας, προσθέτοντας ότι μόνο όταν οι αγρότες βγήκαν μαζικά στον δρόμο του αγώνα με αιτήματα απέσπασαν ορισμένες κατακτήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΚ σημειώνει μεταξύ άλλων: «η οργή και η αγανάκτηση να γίνει οργάνωση και αγωνιστική συμμετοχή στη δράση. Να λειτουργήσουμε συλλογικά και ενωμένα για να διεκδικήσουμε:
-τιμές με βάση το κόστος και ένα εισόδημα επιβίωσης,
-μείωση του κόστους παραγωγής,
-αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και άμεση πληρωμή των χρωστούμενων,
– 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ,
– έργα υποδομής και άρδευσης, κλπ, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα