Στην τελική ευθεία έχει μπει η ΕΠΣ Καρδίτσας για την Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων – Μελών της στις 23 Ιουνίου.

Πολλά τα θέματα της συνέλευσης, ένα απ’ αυτά που ταλανίζουν τα Σωματεία είναι και αυτό της δομής τη νέα αγωνιστική περίοδο των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ε.Ε. προσανατολίζεται στη δημιουργία τη νέα αγωνιστική σεζόν της Α’ Ερασιτεχνικής έως και 16 ομάδες (αντί 14 που ήταν πέρυσι).

Πως θα προκύψει ο αριθμός, στην περίπτωση που περάσει η πρόταση από τη Γενική Συνέλευση για 16 ομάδες, απομένει να το δούμε στην πράξη. Σε ένα υποθετικό σενάριο, στις 10 ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι στην Α’, θα προστεθεί ο Ατρόμητος Παλαμά που υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική + οι τρεις ομάδες που προέρχονται από τη Β΄ Ερασιτεχνική (Ν. Νίκη, Ταυρωπός, ΑΟ Μελισσοχωρίου). Σύνολο: 14.

Για να φτάσουμε έως τις 16 θα πρέπει είτε να παραμείνουν κάποιες ομάδες,κι αυτές είναι εκείνες που κατέλαβαν τις θέσεις 11η και 12η στην κατάταξη και να υποβιβαστούν μόνο οι ομάδες που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα (ΠΑΣ Αργιθέας και ΑΟΚ), είτε να ανέβουν επιπλέον δύο από τη Β’, κάτι που θεωρείται απίθανο.

Οι εξελίξεις στην Α’ θα επηρεάσουν και τη δομή της Β’ Ερασιτεχνικής όπου και εκεί υπάρχει μία ‘’γκρίνια’’ για το γεγονός ότι με βάση την περσινή προκήρυξη πέφτουν πολλές και δυνατές ομάδες από την κατηγορία. Σκέψη να συγκροτηθεί και η Β’ Ερασιτεχνική σε έναν όμιλο έως και 16 ομάδες.

Αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις από την Διοργανώτρια για να δούμε τον ‘’χάρτη’’ των πρωταθλημάτων της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Δ.Φ.