Στο προσκήνιο η παγκόσμια επισιτιστική κρίση (ΦΩΤΟ)

Την ανάγκη πολιτικών πρωτοβουλιών που θα διατηρήσουν ανοιχτό το εμπόριο και θα στηρίξουν τον αγροτικό τομέα διεθνώς ως βασική απάντηση στην επισιτιστική κρίση τόνισαν σημαντικά στελέχη διεθνών οργανισμών και επιστήμονες στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας «Tοπικές και διεθνείς αντιδράσεις στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση» που διοργανώθηκε σήμερα από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην Καρδίτσα.

Στην επιστημονική Ημερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήσης Μαμούρης, ο Βουλευτής της ΝΔ Καρδίτσας, κ. Γεώργιος Κωτσός, ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, ο κ. Θεοδωρόπουλος, Αντιδήμαρχος Καρδίτσας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και πλήθος φοιτητών.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Πολύμερος και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ επιστημονικά υπεύθυνος ήταν ο Καθηγήτης Δημήτρης Ψαλτόπουλος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια της Ημερίδας, ομιλητές ήταν σημαντικά στελέχη από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια, όπως ο κ. Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα αγροτικής πολιτικής, και ο κ. Τζον Μπαφές, υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Κωνσταντίνος Πολύμερος, καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, ανέφερε ότι η διατροφική κρίση συνιστά ένα από τα σημαντικότερα πολυδιάστατα προβλήματα του πλανήτη.

«Στην διοργάνωση της Ημερίδας που γίνεται στην Καρδίτσα, παρευρίσκονται κορυφαίοι ομιλητές από διεθνείς οργανισμούς προκειμένου παρουσιάσουν στο ακαδημαϊκό κοινό το θέμα της παγκόσμιας διατροφικής κρίσης που αφορά όλη την ανθρωπότητα έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», σημείωσε ο κ. Πολύμερος.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.