Έως δύο σταυρούς προτίμησης βάζουν οι Καρδιτσιώτες ψηφοφόροι

Έως και δύο σταυρούς προτίμησης έχουν το δικαίωμα να βάλουν οι ψηφοφόροι του Νομού Καρδίτσας στις σημερινές εθνικές εκλογές.

Σε κάθε Περιφέρεια σύμφωνα με τον εκλογικό Νόμο, οι εκλογές μπορούν να βάλουν συγκεκριμένο αριθμό σταυρών στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που έχουν επιλέξει να ψηφίσουν. Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης διαφέρει από περιφέρεια σε περιφέρεια.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απογραφή του 2011 έχουν σημειωθεί αλλαγές και στην κατανομή των εδρών ανά περιφέρεια και άρα και ο αριθμός των σταυρών προτίμησης.

Εξαιτίας της μείωσης του πληθυσμού στο Νομό Καρδίτσας με βάση την απογραφή, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών έχει μειωθεί από τις πέντε στις τέσσερις. Η απογραφή του 2021 δεν επέφερε αλλαγές στις εκλογικές έδρες στο Ν. Καρδίτσας, παρά τη νέα μείωση του πληθυσμού. Βέβαια αν οι ψηφοφόροι επιθυμούν μπορούν να “ρίξουν” στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του κόμματος που επιθυμούν “ασταύρωτο”. Είναι και έγκυρο και προσμετράται υπέρ του κόμματος που επιλέγει ο ψηφοφόρος.

Οι ψηφοφόροι έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν επιδεικνύοντας την έγχαρτη αστυνομική ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης που έχουν κατεβάσει στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, καθώς τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ.