Έως τις 8:30 το βράδυ η πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Έως τις 8:30 το βράδυ θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε, το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 7:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα
προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, περίπου στις 8:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με τάμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ώστε να καταχωρούν άμεσα τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Το 2019 είχαν προμηθευτεί τάμπλετ μόνο 12.000 τμήματα ενώ άλλα 4.500 καταχωρούσαν αποτελέσματα με κινητό τηλέφωνο. Η διαδικασία συλλογής στοιχείων θα γίνει και με το
παραδοσιακό σύστημα των τηλεγραφημάτων το οποίο, ωστόσο, εμφανίζει μια καθυστέρηση περίπου 3 ωρών σε σχέση με το ηλεκτρονικό σύστημα των τάμπλετ.