Επέστρεψε χωρίς προβλήματα η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Καρδίτσας (φωτο)

Στο φυσικό της χώρο δίχως προβλήματα, επέστρεψε από σήμερα η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Καρδίτσας πέριξ της Δημοτικής Αγοράς. Οι παραγωγοί και έμποροι επανήλθαν στο χώρο που είχαν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να δραστηριοποιούνται, πουλώντας τα προϊόντα τους στους Καρδιτσιώτες καταναλωτές κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση είχε ληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Δημοτικής αρχής και των εκπροσώπων των σωματείων της λαϊκής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της στο «Νέο Αγώνα» η Αντιδήμαρχος Καρδίτσας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, κ. Όλγα Μακρή ανέφερε ότι μετά από σχεδόν δύο μήνες η λαϊκή αγορά επέστρεψε στο φυσικό της χώρο, όπως δεσμεύθηκε η δημοτική αρχή όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα. «Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα στην επιστροφή της λαϊκής στη δημοτική αγορά. Χαρούμενοι οι παραγωγοί, αντιμετωπίσαμε κάποια ζητήματα σχετικά με την τακτοποίηση των πάγκων, διότι απαγορεύσαμε την είσοδο οχημάτων άνω των 3,5 τόνων προκειμένου να διαφυλάξουμε το έργο. Συνεργάστηκαν άψογα οι παραγωγοί, ενώ δεσμεύτηκαν προς τη δημοτική αρχή ότι θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν το έργο. Θα δούμε στην πορεία τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και πως θα μπορέσουμε να τα επιλύσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το έργο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν έχει τελειώσει ακόμη, όπως πρόσθεσε η κ. Μακρή. «Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100%. Παρόλα αυτά συζητήσαμε και με τον εργολάβο ότι η λαϊκή δεν μπορεί να περιμένει άλλο, και πως πρέπει να επιστρέψει. Νομίζω από αύριο (σήμερα) ξεκινούν πάλι οι παρεμβάσεις, ό,τι έχει απομείνει στη Μ. Αλεξάνδρου. Θα χρειαστεί θεωρώ άλλες 15 ημέρες για να ολοκληρωθεί, ώστε να μπουν οι πάγκοι στην αρχική τους θέση», συμπλήρωσε.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η Ελπίδα» κ. Παν. Μπαρκαλής, υπογράμμισε ότι οι παραγωγοί είναι ευχαριστημένοι, γύρισαν πίσω στο μέρος όπου τους ήξερε ο κόσμος όλα τα χρόνια. «Πριν έψαχναν να μας βρουν, γενικά ήταν όλοι με… οδηγίες χρήσεως το προηγούμενο διάστημα. Όλα καλά, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι ακριβώς δύο μήνες που επέστρεψε η λαϊκή αγορά, όπως μας είπε και η Αντιδήμαρχος κ. Μακρή», κατέληξε.